Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1090
Słowa Merkel z teraz: liczba zakażeń i zgonów nie ma znaczenia. Potrzebny jest nowy mocniejszy lockdown BO MAMY NOWĄ PANDEMIĘ.

Niech ktoś przestanie kręcić tą karuzelą xDDDDDDDDDDDDDD

#koronawirus #niemcy
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@DunningKruger: No i co, ty myślisz że taka Merkel albo Morawiecki chcą tracić PKB i poparcie społeczne trzymając tych ludzi w zamknięciu? Że to dla nich taka zabawa albo że im się to opłaca?

@casteljaloux: Politycznie owszem tym bardziej że tematy związane ze zdrowiem są mocnym ciosem w opozycję bo dużo łatwiej znaleźć tam ludzi co coś popierają czy to z idei czy że strachu przed spadkiem poparcia
  • Odpowiedz
@DunningKruger Na jesień w Niemczech mają być wybory. Chadecja się nie boi że przez te srockdowny odda władzę? Nawet jak wygra CDU, to Merkel pewnie i tak po wygaśnięciu kadencji wycofa się z polityki, co dla nas nie jest dobrą wiadomością bo drugiego tak propolskiego kanclerza Niemiec jak Merkel prędko może nie być.
  • Odpowiedz
@Trzesidzida oni to wiedzą, ale pomyśl że dziennie na szczepionki idzie 18 miliardów euro. Codziennie. Za mały procent od tego już możesz mieć wywalone na wszystko. A historia pokazuje, że kanclerze Niemiec bardzo umieją dbać o swój interes pod stołem.
  • Odpowiedz
@szzzzzz: Co z tego, ze leca jak p------e jak pojawiaja sie komentarze politykow, ze moga na zime zrobic lockdown. Widocznie r--------l w bristolu to za malo.
  • Odpowiedz
a ja mam to w dupie, bo jestem w UK gdzie szczepienia lecą jak p------e ()

@szzzzzz: i myślisz że wam się skończy pandemia jak się wszyscy zaszczepicie? Eh naiwna jesteś ( ͡° ͜ʖ ͡°) pandemia będzie trwać tyle ile będzie trzeba, nawet jakby się wszyscy zaszczepili 10 dawkami każdej szczepionki, bo za rogiem czeka już mutacja z nibylandii
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@DunningKruger: No i co, ty myślisz że taka Merkel albo Morawiecki chcą tracić PKB i poparcie społeczne trzymając tych ludzi w zamknięciu? Że to dla nich taka zabawa albo że im się to opłaca?

@casteljaloux: cel uświęca środki - Wielki Reset się sam nie zrobi. Od roku jesteśmy w procesie wdrażania tej agendy.
  • Odpowiedz
@DunningKruger: Ludzie tu w niemczech są ostro w-------i. Dziś przy porannej kawie w pracy wiekszosć w dosc emocjonalny sposob wyrazala swoje opinie o rzadzie, makreli i calym tym korona burdelu. Dyskusja na poziomie typowo polskiej politycznej klotni przy wodce.
Jestem zaskoczony, bo takich emocji tu nigdy nie widzialem.
Zaraz pewnie w Polsce bedzie ostry lockdown.
  • Odpowiedz
@FLAC oj si si toro xD tutaj każdy już odlicza dni do wyjścia do pubu, nawet jeśli tylko będzie można siedzieć na zewnątrz. 21 czerwca cię zawołam, co ty na to?
  • Odpowiedz