Wpis z mikrobloga

Imigranci w więzieniach norweskich (a pośród nich przytłaczająca większość to Polacy)

@Saeglopur: zero zrodla znowu. albo wkleisz jakies faktyczne informacje albo po prostu #!$%@? bezsensu o tym ze imigranci w wiezieniach norweskich to 80% polacy
  • Odpowiedz
zero zrodla znowu. albo wkleisz jakies faktyczne informacje albo po prostu #!$%@? bezsensu o tym ze imigranci w wiezieniach norweskich w 80% Polacy

@hekktik: temat mnie zaciekawił i chwilę pogrzebałem. Dotarłem do danych za 2012:
- 70% więźniów to Norwegowie, 30% obcokrajowcy.
- z tych 30% obcokrajowców, 57% było z krajów UE (czyli 17% wszystkich więźniów to obywatele UE) i było to 678 osób.
- z tych 678 osób Polakami było
  • Odpowiedz
@CytrynowySorbet: @hekktik: @Trust_no_one @tanczacyzbobrami: no to zapraszam doczytać o więzieniu o którym mowa czyli właśnie norweskim w Holandii ( ͡º ͜ʖ͡º) 80% to zachowawcze zaokrąglenie. Ale te czasy sie kończą bo kraje skandynawskie deportują ludzi na skale niespotykaną. Pisałem o tym na wykopie nie raz bo sam tworzę materiały dla programów też po prostu zachecających do wyjazdu czyli tych na których nie ma paragrafów
  • Odpowiedz
@Janusz_z_Rivii: co w tym dziwnego? Norweski KK nie przewidywał wyższej kary, więc tyle dostał. To jest cywilizowane, praworządne państwo a nie republika bananowa tworząca prawo na kolanie i nie znająca czegoś takiego jak vacatio legis.

Kmiotki nie potrafią zrozumieć, że złamanie prawa, nawet że słusznych powodów, tworzy precedens, w którym ustawodawca może sobie zmieniać prawo i różnie je egzekwować bo tak mu się podoba. Dziś Brejwik, jutro dla Ciebie zrobią specjalne
  • Odpowiedz
@demagog: dałbym Ci 100 plusów jakby się dało. Głos rozsądku.
@Janusz_z_Rivii: od siebie dodam że sytuacja na obrazku pokazuje nie problem z więzieniami w Norwegii, tylko problem z mieszkaniami dla Polaków w Holandii (albo i sytuacją mieszkaniową w Polsce bo wiele osób tak mieszka).

Swoją drogą, przy takich porównaniach jedno mnie zastanawia. Serio ktoś by chciał być uwięzionym przez resztę życia w takim pokoju, nawet ładnym? Inna sprawa że wskaźnik
  • Odpowiedz
  • 3
@PolskiCzarnuch Po tygodniu wynająć mieszkanie w Holandi nie mając na drugi borg i wglądu odcinka wypłaty choćby dla w spółdzielni za ostatnie 3 miesiące to trzeba być super polakiem, przyjeżdżasz i za 7 dni masz studio w głównej ulicy w Rotterdamie (ʘʘ)
  • Odpowiedz