Wpis z mikrobloga

@Judicator: dokładnie, dla mnie to normalne, w pl nie przejdzie. Gurwa kiedyś w sklepie mówiąc do sprzedawczyni miłego dnia(co także jest normalne w de), myślała że ją podrywam.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 413
@Haddi: No tak. A jak się uśmiechasz na ulicy do ludzi, to pomyślą, że miejscowy głupek.
Faktem jest to, że takie maniery zagranicą są bardzo miłe i są w stanie poprawić humor.
  • Odpowiedz
@Judicator: znasz ludzi z widzenia, każdy powie "Hi", "Hallo", machnie ręką jadąc autem, w sklepie dzień dobry, proszę, dziękuję, miłego dnia/wieczoru/weekendu. Tego w pl brakuje, jak tak mówisz to często zdziwienie, konsternacja albo patrzą się jak na kosmitę.
  • Odpowiedz
  • 3
W Holandii na wiosce idąc ulicą większość ludzi mówiło mi część widząc mnie pierwszy raz, fchuj miłe ()
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 56
@Haddi: Gdzie Ty mieszkasz, że życzenie komuś miłego dnia jest tak abstrakcyjnie dziwne, że jest traktowane jako podryw?

Zaweze życzę każdemu miłego dnia z kim mam jakieś gadanie na mieście. Jest to normalne i ludzie normalnie odpowiadają xD Często w komunikacji miejskiej ktoś mnie zaczepi, by pogadać chwilę o czymś (głównie starsze osoby)

To od regionu zależy czy coś? Czy po prostu jebiemy na Polskę, bo tak i tu nawet
  • Odpowiedz
@finchharold: co ma wspólnego jedno z drugim? Widzę że Ty jesteś właśnie tym Polakiem z pierwszej foty.
@Reezu: nie twierdzę że całkowicie tego nie ma, i nie jadę po Polsce. Patrzę przez pryzmat ogółu, gdzie spotkasz się z tym praktycznie zawsze, a gdzie raczej rzadko spotykane. Napisałem że ogólnie tego w Polsce brakuje.
  • Odpowiedz
@finchharold: a kto mówi o gapieniu się(chyba że chodzisz ze wzrokiem wlepionym w chodnik, więc jak widzisz te laski?) Zwykłe przywitanie, jeżeli Ty dopisujesz do tego jakieś aspekty typu wygląd czy płeć, to smutne.
  • Odpowiedz