@innv: to jest może i przykre, ale ludzie którzy zaznali głodu kierują się już w stronę wiary, bo co im pozostało? Sam byłem uczony żeby "pocałować" chleb, jak spadł, i nie uważam tego za mądre ale jak najbardziej rozumiem starszych ludzi. Ale widzę wielu imbecyli powyżej ocenia wszystko w perspektywie ostatniego tygodnia jakby życia poza tym nie znało.
Aż przypomniał mi się post Mirka z wczoraj który wrzucił zdjęcie z domu
Samo szanowanie jedzenia jest jak najbardziej w porządku ale wywyższanie jednego jedzenia nad inne jeśli nie chodzi o smak bo komuś może smakować coś bardziej lub mniej lub wartości odżywcze jest po prostu dla mnie niezrozumiałe. Jest dużo ludzi którzy spleśniałego chleba nie wyrzuca ale już lekko zwiędnięte warzywa owoce od razu jeb do kosza albo jakiś ser czy wędlinę, jeśli nie jest w stanie w którym można się zatruć to po
@innv: pamiętam kiedyś jak w podstawówce opowiadałem znajomym że jak czasem nie mam gumki to ścieram to zbitą kulką z chleba (to na prawdę działało) to patrzyli na mnie jak na antychrysta xD
@innv: W moim regionie w połowie 19 wieku z głodu umarło kilkaset tysięcy ludzi, nic więc dziwnego, że wśród potomków chłopstwa wciąż panuje wpojony szacunek dla chleba. Ja jestem niewierzący, ale prędzej wysuszę chleb na bułkę tartą, czy obsmażę w jajku niż wyrzucę do kosza. Tak to już jest. Ogólnie to ludzie marnują dużo żywności, co jest złe dla planety.
@innv: Jeszcze zapomnieli dodać, że potem należy ten chleb wysypać przed śmietnikiem aby stado gołębi się zleciało i wszystko dookoła zasrało ( ͡°͜ʖ͡°)
@innv: Od tego polskiego "szacunku dla chleba"(czyt. pokrojonej gąbki z supermarketu bez smaku) znacznie lepszy byłby szacunek dla mięsa - w końcu musiała zginąć czująca istota aby je uzyskać. Przecież czerstwego chleba często nie chcą nawet bezdomni xD
@innv: Cieszę się że to wywołuje ból dupy typowego wykopka który nie wychodzi z piwnicy, ale za to jak jakiś typ z typem, to próbuje się wmawiać że to normalne (a jest to zaburzenie) i to już spoko xDDD
żeby nie było to nie całuje chleba nigdy, ale jak ktoś ma taką zachcianke to czemu nie?
Parę więcej w komentarzach.
#bekazkatoli
Aż przypomniał mi się post Mirka z wczoraj który wrzucił zdjęcie z domu
@Napromieniowany__: no tak, wszyscy ci naukowcy idioci, którzy położyli fundamenty naszej cywilizacji, szkoda, że nie byli tacy światli jak Ty
Komentarz usunięty przez autora
@LilyOfTheValley: CHLEB = BOG = JAN PAWEL 2 !
Przecież czerstwego chleba często nie chcą nawet bezdomni xD
@innv: i chwala Ci za to bedzie. W Piekle. Z milosiernym pozrowieniem.
Sasiedzi.
ps. proboszcz zostal poinformowany
żeby nie było to nie całuje chleba nigdy, ale jak ktoś ma taką zachcianke to czemu nie?