Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Ejaculator: a w czym ma pomóc? Przy idealnych ziemniakach może da radę na równi z nożem, ale przy krzywych, z jakimiś wadami to nóż i zwykłe obeiranie jest 5 razy szybsze. Ogólnie miałem wiele obieraczek, próbowałem ale dobry ostry nóż jest dokładniejszy, obiera delikatniej i łatwiej obierać nierówne ziemniaki i łatwiej wykroić syfy jakieś.
Nie wierzę by ta obieraczka mi pomogła w czymkolwiek z ziemniakami prawdę mówiąc. A mam obieraczki i
  • 2
@DunningKruger: na pewno... W czym niby jest lepsza od innych obieraczek w cenie do 50 zł?
Serio, mialem porządne i nadal ziemniaki obieram nożem. Ładnie, gładko i #!$%@? szybko. A szybciej się i tak nie da, bo nożem jedziesz po ziemniaku cały czas. By było szybxiej to chyba ziemniak musiałby sam się obierać :D
Choć widziałem ludzi co nie umieją obierać nożem i trwa to u nich godizny, to może należysz
  • 2
@DunningKruger: ale czemu niby? Szybko,dokładnie, sprawnie i ziemniak oczyszczony jak trzeba wykroić coś i mniej kombinowania. Koszt zerowy no noże się ma chyba że ostrzałke porządną ale ją i tak trzeba mieć i często używać.
Obieranie obieraczką to nieporozumien i tyle, równie dobrze mógłbyś obierać sokowirowką te ziemniaki