Aktywne Wpisy
wykop +1534
Dzień dobry, Wykop! (ツ)
Wielu z Was - i nas - wychowało się w erze phpBB by Przemo, jednym z najbardziej rozwiniętych darmowych systemów forów dyskusyjnych. Projekt ten bezdyskusyjnie odegrał ważną rolę w historii polskiego Internetu. A jak potoczyły się losy jego twórcy? Sami go o to zapytajcie! ( ͡º ͜ʖ͡º)
Już w niedzielę 11.02 o godzinie 20:00 odbędzie się AMA z Przemkiem Matogą, twórcą
Wielu z Was - i nas - wychowało się w erze phpBB by Przemo, jednym z najbardziej rozwiniętych darmowych systemów forów dyskusyjnych. Projekt ten bezdyskusyjnie odegrał ważną rolę w historii polskiego Internetu. A jak potoczyły się losy jego twórcy? Sami go o to zapytajcie! ( ͡º ͜ʖ͡º)
Już w niedzielę 11.02 o godzinie 20:00 odbędzie się AMA z Przemkiem Matogą, twórcą
WielkiNos +149
Cały twitter zasrany wynurzeniami lewaków ws. tego, co powiedział Mentzen. A ten ma sporo racji. Ciąża jest przeciwwskazaniem do brania tabletki dzień po.
Kobieta w ciąży nie może brać żadnych tabletek bez ustalenia z lekarzem. Branie czegokolwiek to ostateczność. Zwykły suplement diety w postaci żelaza musi zatwierdzić lekarz. Nie można wziąć nawet tabletki na ból głowy. Ale lewacy wszystko oceniają tylko przez pryzmat aborcji i świata poza tym nie widzą, więc skąd
Kobieta w ciąży nie może brać żadnych tabletek bez ustalenia z lekarzem. Branie czegokolwiek to ostateczność. Zwykły suplement diety w postaci żelaza musi zatwierdzić lekarz. Nie można wziąć nawet tabletki na ból głowy. Ale lewacy wszystko oceniają tylko przez pryzmat aborcji i świata poza tym nie widzą, więc skąd
A co ja mogę woleć? Moje wakacje polegały na #!$%@? na gospodarstwie wujka. Jak chciałem podjechać nad rzekę wieczorem, to musiałem najsampierw przygonić krowy z pastwiska, napoić, dać żreć, wydoić i oporządzić. No i poprosić o pozwolenie.
Odpowiedziałem mu (temu normanowi), że "ja to sobie cenię swojskie Mazury" i to tylko z tego względu, że stamtąd pochodzę i wiedziałbym co mówić, jakby zaczął drążyć. Jak ja nawet w górach nigdy nie byłem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Podobnie miałem kiedyś na praktykach - nauczyciel od hydrauliki rozmawia sobie z kolegami z klasy o nurkowaniu w Egipcie, a ja jak ten debil siedzę cicho w kącie i zastanawiam się, co to ten akwalung.
Albo ostatnio normictwo w #pracbaza zastanawia się, czy zapisać się grupowo na krav magę, czy kickboxing i opowiadają, jak to za gimnazjum chodzili na treningi karate. Ja za gówniaka miałem treningi Kung Fu za darmo - jak się stary #!$%@?ł, albo przy garażach po szkole, w trzech na jednego.
Jak przeprowadziliśmy się z matką i bratem z tego #!$%@? do stolycy, to okazało się, że można się zapisać do juniorów lokalnej drużyny piłkarskiej. I co? I #!$%@?ów sto - zamiast haratać w nogę, to siedziałem jak ta #!$%@? we świetlicy i rysowałem. Potem Pani pozwalała mi wychodzić do szkolnej biblioteki pograć w tibie.
W maturalnej "kolega" z równoległej pyta się mnie, gdzie się zapisałem na korepetycje. Jakie #!$%@? korepetycje..? Jak mi ledwo starczało na buty. Z ziomeczkiem z ławki zrzucaliśmy się na książki po połowie. W ogóle wracając do tych butów, to pamiętam jak kupiłem nowe cichobiegi na Marywilskiej i taki Maciuś w #!$%@?ę #!$%@?, mówi przy dziewczynach "Oo!!! Alojzy... W końcu nowe buty! Hehehe" Serio...
Ludzie na osiemnastki dostawali jakieś kursy na prawo jazdy i inne rzeczy. Ja natomiast prośbę matki, żebym dołożył się do rachunku i pismo od komornika, że stary prosi mnie, żebym zrzekł się prawa do alimentów - całe 350 złotych - nawet tyle nie byłem dla niego warty.
Ale pamiętajcie #!$%@? - jesteście kowalami swego losu. Wystarczy wcześniej wstawać i szerzej się uśmiechać.
Mają ze mnie bekę w robocie i nazywają mnie kanapowcem, bo ciągle #!$%@? kanapki. A mnie życie nauczyło, że każdy grosz ogląda się dwa razy i takie kupowanie w barach, czy restauracjach, to ekstrawagancja. I tak siedzę, jak ten debil kiedyś na hydraulice i zastanawiam się co to te "łazabi".
Żeby dopełnić #!$%@?, to zdradzę Wam, że żeby zaoszczędzić na bilecie miesięcznymi, to na uczelnię chodziłem z buta (zajmowało mi to jakąś godzinę), a dorastając bardzo szybko rosłem, więc jak wyrosłem ze spodni, to matka doszyła mi nogawkę z innych - chodziłem w nich w ostateczności, ale jak na się tylko dwie pary to wiecie...
W podstawówce pojechałem na wycieczkę do Biskupina tylko dlatego, że okazało się, że coś się komuś #!$%@?ło i zebrali za dużo kasy. Wychowawca zaproponował (za co jestem mu bardzo wdzięczny), że zamiast teraz zwracać uczniom trzech klas po złoty pisiont, to mi to "zasponsorują". A tak to wszystkie te "zielone szkoły" spędziłem nudząc się we świetlicy.
Kiedyś jak ksiądz przyszedł do nas po kolędzie i zobaczył te obdrapane z tynku ściany i wiszące kable i dywan zrobiony z koca, to w ogóle odmówił wzięcia koperty xD
Nie wiem po co to w ogóle pisałem. I tak tego nikt nie przeczyta, ale przynajmniej następnym razem jak mi normik powie, że #przegryw to moja wina i wystarczy uderzyć pięścią w stół, to mu to podlinkuję. A są tu osoby, które miały jeszcze gorzej... I to mnie boli. Ludzie nawet nie są w stanie pojąć jak to wpływa na rozwój człowieka.
#gorzkiezale #zalesie #fobiaspoleczna
@AlojzyKoniowal: od 10 lat co roku zapisuję się na bezpłatne studia, żeby mieć legitymację i 50% zniżki na bilety - inaczej musiałbym żebrać o pieniądze na bilet do pracy
@AlojzyKoniowal: xDDD aż mi sie przypomina odrapana sciana u wykopka bordo
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@AlojzyKoniowal: On Cię pytał czy wolisz ruchać się w dupę czy między cycki XD
Tak samo ogromny szacunek dla rodziców dzieci umysłowo chorych, sierot czy innych osób które maja w miarę normalny dzień raz w roku.
Komentarz usunięty przez moderatora
@AlojzyKoniowal: Luke?
ojciec sie wyrwal z biedy, ale jego brat juz nie:
skory z psow wszedzie, pozszywane jako koce
papier toaletowy to zawsze stare gazety
ukradli kiedys motorynke i do dzis jezdza tylko na niej
ich ojciec pracuje w piekarni, pelno chleba i tylko chleba
zamrażają chleb
czasami na swieta wymienia chleb na ziemniaki i robia "frytki" czyli obieraja 20 kg ziemniakow i smaza tyle frytek zeby bylo na miesiac
myja sie
Dlatego #antynatalizm.
Może to brutalne, ale twoi starzy nie powinni mieć dzieci, skoro nie potrafili się o nie należycie zatroszczyć.
Pozdro i trzymaj sie.