Wpis z mikrobloga

@ImInLoveWithTheCoco: Widzę potencjał dla chytrusów, przepiszą firmę na bardziej obdarzonego pigmentem albo sami zadeklarują się jako czarni(tak jak AOC xD # . U nas już tak próbowali z oznaczeniami produktów bezglutenowych które nijak się miały to faktycznego oznaczenia, lub występowały na produktach które nigdy nie zawierały glutenu

#
@Just_Think_More: no z punktu widzenia czarnoskórych daje im dokładnie to samo co nam "produkt polski", bo nie chodzi o wspieranie kraju, a krajowych przedsiębiorców - ludzi (przynajmniej ja zawsze wychodziłem z takiego założenia kupując produkty z taką nalepką), a czarni chcą wspierać czarnych przedsiębiorców, bo już teraz czują się osobnym narodem od białych. Absolutnie nie twierdzę, że to dobre, bo tak jak mówisz, uwydatnia podziały, ale z drugiej strony naprawdę ciężko
@NoKoments: wiesz ze powtarzasz lewicowe brednie o systemowym rasizmie który praktycznie stosował się do tego że biali nie chcieli żyć obok czarnych. Prawo nigdy nie zabraniało sprzedaży ziemi czy domu czarnym. Właściciele tej ziemi i domów nie chcieli im sprzedawać.

Co do szkół także bzdury, bo dostęp do szkół nigdy nie był w USA równy i nadal nie jest. Praktyki dyskryminacyjne o których mówisz dotykały nie tylko czarnych, a także właśnie
@Asarhaddon: Wciaz jestem. Choc nie wzgledem ras a wzgledem pewnych typow ludzi. Sorki. Ale w tym przypadku w uproszczeniu chodzi mi o to, jakie mialem zapatrywania kiedys “ze slyszenia”, a jakie mam dzis “z poznania”. A teraz mozesz mnie zglosic
@richard73p nie mam zamiaru ani nie oceniam, po prostu interesuje mnie Twoje zdanie a nie zrozumiałem wypowiedzi Czyli, podsumowując, pobyt na zachodzie i kontakt z Murzynami spowodował, że stałeś się trochę rasistą, czy odwrotnie?
@Asarhaddon: A dalbym sie pociac, ze pisalem wyraznie “oduczyly”. Mialem juz kontakt chyba z wiekszoscia istniejacych ras. I tak, jak kiedys mialem lekko rasistowskie spojrzenie z oddali, tak teraz przewaznie (!) widze po prostu ludzi. Choc uwierz, nie zawsze sie da. Oczywiscie wciaz mozna znalezc dowody na poparcie z gory zalozonych tez, ale kazdy okreslony przypadek to po prostu “ludź”. A ze swoim zachowaniem zasluzyl na te czy inna latke, coz...