Wpis z mikrobloga

@Tryggvason: hmmm, normalnie w kuchni robię, później do lodówki schowałem w pudełku do przechowywania żywności z kieliszkiem wody i w sumie tyle :-) Jakichś specjalnych warunków nie mam, aż z ciekawości włożę termometr do opakowania
  • Odpowiedz
  • 4
@UnitrA z innego camemberta :) kupiłem w sklepie gotowy, oskrobalem z plesni, trochę serka też tak z 1/8 część, wymieszałem dokładnie z połowa szklanki mleka(zblendowalem) i dodałem do całości
  • Odpowiedz
  • 1
@doznanie termometr włożyłem, ten serowwrski, może w ciągu tych 10 sekund podniosła się temperatura do 9 stopni :p, moze mam też zepsuta lodówkę :)
  • Odpowiedz
@euklides: lepiej sprawdź, bo ja to tops 4* u góry mam, lepiej się żarcie przechowuje i dłużej wytrzymuje jak masz niższą temperaturę.
Ale panie serek mega, sam się zastanawiam nad domową mozzarellą do pizzy z kamienia, a z serwatki ricotta do serniczka bez rodzynek :)
  • Odpowiedz
  • 0
@doznanie domowa mozzarella kiedyś wleci na pewno, chce teraz się zabrać za jakiś do wędzenia. Tylko mysz wędzarnie zbudować :D więc narazie na serowarswto soboty będę miał zajęte. :( a trochę lewy jestem pod kątem majsterkowania xd ale ineternt mam to sobie jakoś może poradzę, no ale trochę narzędzi mam (co, ja nie zrobię, potrzymaj mi p--o)
  • Odpowiedz
@euklides: Mnie właśnie zniechęciła konieczność utrzymania temp koło 10-12 stopni w lodowce. Widziałem, ze względu na to ludzie modyfikowali lodówki by właśnie takie warunki uzyskiwac. Niestety dla
reszty żywności to za wysoka temp ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tryggvason: dlatego ja to zignorowałem, i sprobowałem zrobić w takiej normalnej, jak widać działa. Jak się wkręce w to bardziej to mam w planie kupić sobie małą używaną lodówkę i przerobić ją tak aby mogły w niej sery dojrzewać, ale to przyszłość, i wcześniej niż na jesień tego na pewno nie zrobię. teraz projekt wędzarnia :D
  • Odpowiedz