@Bramborr: @LivingBrain: @tangofever: Pytałem na FB, w przypadku flaszek 100 ml kupowanych poza systemem cena 80£ to już cena po odliczeniu tego taxu. Czyli jeśli dobrze liczę za flaszkę 55 ml powinno wyjść uwzględniając odjęty podatek, nasz krajowy VAT i naszą zniżkę -20% około 250 zł, a za flaszkę 100 ml 430 zł . @tangofever Możesz sprawdzić czy dobrze liczę jak masz chwilę xD
30 ml: £29,17 (cena z koszyka przed płatnością na www) * 0,8 (zniżka) = £23,36 dla Alexandrii. Na granicy *1,23 = £28,70 = 153 zł (revolut) 5,1 zł / ml
@dmnbgszzz: tak jak mówiłem. te £54, które widzimy na stronie zawierają podatek UK. Jak sobie przeklikasz koszyk z dostawą do Polski to przed płatnością cena zmienia się na cenę bez VAT UK 20%, czyli £45
@dmnbgszzz: ja chyba wezme tego skandalusa w takim razie i kasanowe. No i kusi mnie ta skóra z Rolls Royce'a czyli junajtet kingdom. Byli by w razie czego chętni na mililitry tego? no i jeszcze Africano. Kurczę jeszcze musze pomysleć :p pod wieczor sie odezwe
@tangofever: Jesteś w stanie się ich dopytać czy planują w najbliższym czasie uzupełnić te braki? Bo jak to miesiąc dwa czekania to może warto poczekać.
@Kondzio21: Spoko, tylko pamiętaj, że Skandalusa nie ma 55 ml tylko 100. Jak wezmiesz flaszke 100 ml to mogę odkupić od Ciebie z 10-15 ml. i 5 ml skóry z Royca :)
Dajcie znać ogólnie do wieczora, bo nie chce wisieć z pracownikiem Alexandrii na messengerze 3 dni xD
@dmnbgszzz: dobra, słuchaj, mam breaking news. Również napisałem do Alexandrii na messegerze. No i tak. Cztery rzeczy: - "Any fragrance you like is available at request from our customers and the price is £80, its reduced heavily in price so this is the lowest we can do" - pytałem o to jakie mają setki. Czyli nie wiem dlaczego napisali Ci taką wąską listę. To dużo zmienia. - £80 to jest
- "Any fragrance you like is available at request from our customers and the price is £80, its reduced heavily in price so this is the lowest we can do" - pytałem o to jakie mają setki. Czyli nie wiem dlaczego napisali Ci taką wąską listę. To dużo zmienia." ---------> Piszą, że mają każdy, ale jak zapytałem to połowy nie mieli. Pytałem ich o te którymi byliśmy zainteresowani ;)
@dmnbgszzz: wiesz co, masz rację jeśli chodzi o te telefony z Chin za $20. Natomiast z perfumami może być zupełnie inaczej. Są perfumy za 10 zł i są za 1000 zł. Na butelkach 100 ml nie ma nawet nazwy zapachu z tego co widzę na butli, więc urzędnik jest bezradny. Musi opierać się na deklaracji sprzedawcy lub zarządać dowodu zapłaty (a co gdyby tak rozbić płatność na 2 przelewy?). Jak
@tangofever: Tak, ale mogą wpisać w wyszukiwarkę Alexandria Fragrances i już widzą jakie są mniej-więcej ceny. Wydaje mi się, że to czy będzie VAT czy nie będzie zależeć od szczęścia i wielkości przesyłki :)
Ehh, najwyżej będzie dieta redukcyjna ¯\(ツ)_/¯
1. Boschetti Della Costa - 55ml
2. Zion - 100ml
Czyli jeśli dobrze liczę za flaszkę 55 ml powinno wyjść uwzględniając odjęty podatek, nasz krajowy VAT i naszą zniżkę -20% około 250 zł, a za flaszkę 100 ml 430 zł . @tangofever Możesz sprawdzić czy dobrze liczę jak masz chwilę xD
30 ml:
£29,17 (cena z koszyka przed płatnością na www) * 0,8 (zniżka) = £23,36 dla Alexandrii. Na granicy *1,23 = £28,70 = 153 zł (revolut)
5,1 zł / ml
55
Komentarz usunięty przez autora
1. Hacivaz - 55ml
2. Boschetti Della Costa - 55ml
Ziona odpuszczam, może ktoś odleje ;)
Dajcie znać ogólnie do wieczora, bo nie chce wisieć z pracownikiem Alexandrii na messengerze 3 dni xD
Czekam rok na okazje i zawsze jest albo brak zniżki albo brak jakiegoś flakonu. tak mają no xD
// a o jakie flakony Ci konretnie chodzi? To zapytam noo :D
- "Any fragrance you like is available at request from our customers and the price is £80, its reduced heavily in price so this is the lowest we can do" - pytałem o to jakie mają setki. Czyli nie wiem dlaczego napisali Ci taką wąską listę. To dużo zmienia.
- £80 to jest
- "Any fragrance you like is available at request from our customers and the price is £80, its reduced heavily in price so this is the lowest we can do" - pytałem o to jakie mają setki. Czyli nie wiem dlaczego napisali Ci taką wąską listę. To dużo zmienia." ---------> Piszą, że mają każdy, ale jak zapytałem to połowy nie mieli. Pytałem ich o te którymi byliśmy zainteresowani ;)