Wpis z mikrobloga

@cosciekawego: Zycie na kredycie, mowi Ci to cos?

Zobacz ile samochodow jezdzi po ulicach, jak sie ludzie ubieraja, jakie sa ceny, ile osob ma telefony za 6k. Polaczki chca dorownac do zachodu, tyle, ze w wiekszosci z gownopensjami.

Nie ma chyba oficjalnych statystyk z gusu z tego roku, ale wiekszosc ludzi zarabia okolo 3 tysiace netto, bardzo duzo minimalna a kilka procent wiecej niz 5k.

Jesli nie zyjesz skromnie tylko
  • Odpowiedz
@cosciekawego: Mam 200k oszczędności 3 mieszkania, dwa domy (jeden od matki to się nie liczy) dwie firmy i dwa koty.
Lvl 28 za tydzień.
A i nie mam studiów.
Zaczęłam wczensiej prace może dlatwgo tak mam ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Mirki, jak to możliwe, że ludzie w wieku ~30 lat mają oszczędności mniejsze niż 5 tysięcy zł? xDD

@cosciekawego: Jak jakiś k---a biedak p--------y cebulak. Normalnie to w wieku 30 lat zarabia się 30 koła na łapę i stać cię na wszystkie zachcianki.
  • Odpowiedz
@cosciekawego: Normalnie, Ci ludzie żyją zazwyczaj a nie oszczędzają. Nie rozumiem jak można całe życie oszczędzać kasę by w wieku 50 lat coś osiągnąć. Carpe diem suko!
  • Odpowiedz
  • 34
@cosciekawego ja nie jogen zrozumieć ludzi którzy przez najpiękniejsze 10 lat życia (20-30) chomikują kasę jiak na jakąś apokalipse, nie wyjdą na miasto, nie kupią tego co potrzeba bo szkoda, nie pojadą na wakacje no to dużo kosztuje i lepiej odłożyć (°°

To już wolę tych bez oszczędności
  • Odpowiedz
@cosciekawego wtf oszczędności, co to komuna? Zostawiasz sumę jakaś na czarna godzinę powiedzmy tysiąc dwa i tyle. Chłopie czasy chomikowania się skończyly, chyba że się odkłada na nie wiem k---a samochód albo wkład własny do kredytu, czy coś. A odkładać żeby odkładać to chyba ludzie 40+ obecnie tylko tak robią
  • Odpowiedz
@korni007: 2k to są oszczędności na czarną godzinę? Więcej zostawia się u dentysty na dwóch - trzech wizytach, albo to tyle co ubezpieczenie małego auta. Niestety tyle co nic.
  • Odpowiedz