Aktywne Wpisy

MonazoPL +80
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
źródło: Revolut 175 zł
Pobierz
planarize +120

#tychy
Prezydent miasta w formie ( ಠ_ಠ) Przyjemnej lektury!
Komentarz usunięty przez autora
Sam nie jestem za tym, aby al. JPII zwężać do jednego pasa, bo w formie jakiej jest teraz to się przyjemnie przemieszczam po mieście. Z drugiej strony - czy tam potrzebne są dwa pasy? Jak
1. Wg mnie zwężanie Jana Pawła do jednego pasa przy planach zabudowy to strzał w kolano. Nawet przy 200-300 nowych mieszkaniach (a przecież zakłada się więcej) pojawi się problem wyjazdu i wjazdu na to osiedle rano i po południu, że nie wspomnę o kierowcach przemieszczających się od ronda do ronda przelotowo.
2. Wizualizacja - widzisz tam jakieś parkingi? Zakładam, że mają być pod ziemią. A przynajmniej jakaś ich
@bialoczarna: dokładnie, Tychy nigdy nie miały ścisłego centrum - dzięki czemu ruch i życie miasta było rozłożone na niemal całej jego powierzchni. Mnie to jakoś nigdy nie przeszkadzało ¯\_(ツ)_/¯
Kocham Tychy m.in. za to, że w przeciwieństwie do Katowic (których urbanistykę prezio uważa za wzór do naśladowania -.-) nie są ani trochę przytłaczające, a dzięki przestrzeni i zieleni
@bialoczarna: Po prostu domyślam się o co mu chodziło. Jak można było składać wszelkie wnioski i zażalenia przy planowaniu tej przestrzeni to nie było nikogo. Teraz kiedy realizują dalej ten plan, którego nikt nie kwestionował nagle zaczyna się dyskusja. Postaraj się też zrozumieć tą stronę. Ja nie mówię, że jest to zaprojektowane źle, dobrze czy bardzo dobrze, chodzi mi o sam
I tak, wiem, że pospolite ruszenie zaczęło się dopiero w lutym, a dyskusja o tym terenie trwa od wielu lat. Natomiast obiło mi się o uszy, że w ostatnim czasie przez pandemię konsultacji społecznych po prostu nie było, stąd "jeżę się" na tego typu hasła.
Zróbmy tak: za kilka lat,