Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +224
To jest najlepszy gif w historii polskiego internetu, deal with it.
Bodajże kabarety w Opolu 2006, Janusz z wąsem nie wyrabiający ze śmiechu na pierwszym planie. Syn, znajomy albo jeszcze ktoś inny obok buja się do przodu i w tył tak jak on. W lewym górnym rogu gość niczym z ruskiej mafii wypuszcza dym z papierosa z wyrazem twarzy zażenowania miejscem, w którym się znalazł. Całość dopełnia logo TVP1.
#polska
Bodajże kabarety w Opolu 2006, Janusz z wąsem nie wyrabiający ze śmiechu na pierwszym planie. Syn, znajomy albo jeszcze ktoś inny obok buja się do przodu i w tył tak jak on. W lewym górnym rogu gość niczym z ruskiej mafii wypuszcza dym z papierosa z wyrazem twarzy zażenowania miejscem, w którym się znalazł. Całość dopełnia logo TVP1.
#polska
źródło: temp_file4898143627314889059
Pobierz
MikSob1985 +102
Dzień dobry :)
Mija mi 9 lat pracy na Uniwersytecie Gdańskim ;)
Dobrego tygodnia Państwu życzę 👋
#gdansk #oliwa #uniwersytetgdanski
Mija mi 9 lat pracy na Uniwersytecie Gdańskim ;)
Dobrego tygodnia Państwu życzę 👋
#gdansk #oliwa #uniwersytetgdanski
źródło: temp_file4137866449405802892
Pobierz

Teoretycznie nie widzę źle, tyle, że przy czytaniu szczególnie z laptopa nie mogę się skupić na tekście. Przed pandemią gdy było coś dalej na tablicy (studia) to nieraz wytężałem wzrok i było ok. Wydaje mi się, że albo przemęczone oczy albo bardzo mała wada wzroku, jednak chciałbym to sprawdzić. Nwm czy sobie tego nie ''wmawiam" bo chciałbym mieć okulary xd
Tu rodzi się pytanie, jak wygląda cała procedura? Czy trzeba iść do lekarza specjalisty czy wystarczy, że pójdę do salonu optycznego, tam się umówię na badanie wzroku i bd git? Fajnie by było jakby ktoś powiedział coś na temat wojny sieciówki vs małe salony. Teoretycznie wiem, że w salonach drożej itd. ale koniecznie jak już to chciałbym oprawki Hugo Bossa a nie wiem czy w małym salonie je znajdę?
W ogle chciałbym usłyszeć kilka rad na temat okularów - tworzywo vs metal, jakie noski i jak z zauszniki na dłuższą metę ? (wygoda)
Zastanawiam się nad dwiema parami a są zupełnie różne https://visionexpress.pl/oprawki-okularowe/produkty/OPR.103596/HUGO-BOSS-0976-003 vs https://eyewear24.net/product-pol-38519-Okulary-Korekcyjne-Hugo-Boss-HUGO-HG-1057-003.html
#okulary #oprawki #hugoboss #optyk #okulista
@Kapac: Problem psychoczny.
Twój pomysł, moje wykonanie. Na priv możesz numer konta przesłać to 5 dyszek przeleje xd
Może widzieć.nawet i dolny rząd ale to nie oznacza że nie ma kłopotu z oczami
Idź do optometrysty - małe saloniki mają przeważnie lepsze ceny
Sieciowki dają spore narzuty na szkła i zachęcają promocjami typu 70% rabatu na oprawkę itp
Jakie miasto?