Wpis z mikrobloga

@diler_biedy: RAM bankowo, a konkretnie kontroler pamięci i jego fochy we współpracy z (Tak kiepskim) RAMem przy (tak dużej jak na tak kiepski) ram częstotliwości. Pewnie SOC wystarczy podbić, ale najłatwiej sprawdzisz obniżając takty RAMu - ja bym zjechał na test na 2133, a dopiero, jak wszystko się uspokoi później próbował z 2666.

• Odpowiedz
@Aiden7: aaa, no to elegancko. A jakie testy wykonywałeś w OCCT?
Zostaw na pierwszą noc small FFT,
na drugą large
a na trzecią blend, linpack (mem)

Jak trzy poranki z rzędu zastaniesz sprawny i niezrestartowany komputer to znaczy, że problemu nie ma :-D
  • Odpowiedz
@Mroczna_Pyra: Przypomniałeś mi dlaczego nie chce mi sie grać w KSP od momentu ustawienia stacji wokół muna, stacji na minmusie i ustawieniu satelity pod lot bezzałogowy na Dunę, a tak miałem budować tę karierę Jebediasza.
  • Odpowiedz
@Mroczna_Pyra: Tak grałem. Ustawiłem satelity na orbicie by misja bezzałogowa miała sens. Po czy się skapnąłem, że mam za słabe anteny i od nowa. (_ )

A, że grałem na szybko, bo czasu mało, a młodemu pokazywałem jak grać to czasami z szybkiego grania wychodziło pół nocy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Aiden7: mnie denerwuje to, że nie da się robić transmisji po wielu satelitach (albo ja coś zepsułem) ale jak nie miałem gdzieś zasięgu, to wysyłałem "przekaźnik" mniej więcej tak żeby zasięg był. Niestety nigdy to nie zadziałało tak jak chciałem. (próbowałem też zrobić kerblinka coś jak starlink, tyle że ja chciałem połączyć każdą planetę)
  • Odpowiedz
@Mroczna_Pyra: W sensie, że satelita łączy się z satelitą i daje zasięg trzeciej satelicie?

Wydaje mi się, ze tak to działało i tak się robiło misje bezzałogowe na odległe planety, bo to ustawianie satelity mnie denerwowało, ale może się mylę - dawno temu grałem ostatni raz.
  • Odpowiedz