Wpis z mikrobloga

Siema, moglby ktos z wojskowch z watu napisac pw?Mam kilka pytan dotyczacych glownie badan lekarskich
#wat
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anjay: lekka wada zgryzu dyskwalifikuje z rekrutacji czy nie ma wpływu?+ pytanie o progi
jak w 2019 roku był próg na np.logistyka 50, to już po zsumowaniu punktów za mature, rozmowe i sprawnościówke?
Bo jakaś prezentacje na stronie watu widziałem, że w tym roku jest max 150(100 za matury, 20 za sprawnosciowke i 30 rozmowa).
  • Odpowiedz
@kkk333322: To się wszystko zmienia, kiedyś było tylko 5 punktów do zdobycia za rozmowę, ogólnie teraz łatwiej zdobyć punkty więc nie warto porównywać progów z ostatnich lat. W tych 50 zawiera się wszystko czyli rozmowe, mature i sprawnościowe
  • Odpowiedz
I wg mnie te punkty z rozmowy rekrutacyjnej to jakieś XD, za takie rzeczy na które nie miałeś wpływu możesz dostać aż 9 PKT!!!! Np.: za to że jesteś dzieckiem poległego żołnierza w misjach lub żołnierza, który poległ w trakcie wykonywania obowiązków służbowych.
  • Odpowiedz
@kkk333322: no dokładnie, ja tez w tym roku będę starał się dostać na wat. Na plus są przynajmniej testy sprawnościowe, trochę się przygotuję i raczej dostanę 20 pkt.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@luciano_z_: Ale jednak z z oficjalnych danych w tamtym roku było ~1.80 chętnych na jedno miejsce, więc jednak nie każdy się dostaje.

Na którym roku jesteś? wojskowe?
  • Odpowiedz