Wpis z mikrobloga

@Therion95:
Tak bez smiechow hihów ja to zrobiłem, ale dla eksperymentu, bo nudziło mi się w czasie pandemii i miałem oszczędności. Teraz pracuje w jakimś wannabe korpo w polandii i się w------m, bo trzeba pracować 3 razy ciężej za 5 razy mniej. Czekam aż mi się umowa na mieszkanie skończy i w--------e
  • Odpowiedz
@pol-scot: No dlatego mam tak zasrany salon pudłami. Żal mi sprzedawać tych wszystkich rzeczy uzbieranych. :D Ale z drugiej strony jak wspomniałem wyżej w komentarzu pakowanie tego i przygotowywanie do wysyłki to tragedia.
  • Odpowiedz
@3k1m: Zależy od branży, ale klasycznie - odpowiadanie na ogłoszenia. Teraz do mnie przyjęli masę osób z różnych krajów Europy, które stale będą pracowały zdalnie
  • Odpowiedz
@Ghard_Lage:
Myślałem, by po prostu wyjechać normalnie zacząć pracę w innym kraju, a potem sie dogadać, że idę zdalnie. Z tego co widzę to powoli staje się standardem
  • Odpowiedz
ile kosztuje taka wyprowadzka? Planuję za kilka lat to samo zrobić tylko, żeby nie musieć nosić żadnych rzeczy tylko zapłacić za to ludziom ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@zdalny_robol: @Therion95: Dość sporo jeśli z UK gdziekolwiek na kontynent bo z UK mega drogo bądź wręcz nie da się wyjechać z przyczepką czy busem a zwłaszcza tak "w jedną strone". Wyprowadzałem siostrę i szwagra po ich studiach studiach w UK z powrotem do Norwegii skąd szwagier pochodzi i oboje już wcześniej tam rezydowali ale "dobytek" uzbierał im się w UK. Na dwa razy Volvo kombi wywoziłem wyładowanym po sufit wszystko co mieli - raz do PL gdzie w domu mieliśmy punkt przeładunkowy i wynająłem największą przyczepę jaką się tylko dało (taką z konstrukcją i plandeką) i zawoziłem już wszystko do Norwegii. Dla mnie mega przygoda i wiedziałem ze pomagam ale jakbym miał to podliczyć jako robociznę moją, a co dopiero chociaż koszt eksploatacji samochodu a nie samo paliwo to OMG.

Podam taki przykład:
Koleżanka Finka też po studiach i już paru latach życia w UK stwierdziła że wraca do Finlandii do swojego miasta na północnym końcu Bałtyku. Firmy transportowe wyceniały
  • Odpowiedz