Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
#koty #wroclaw

jak znaleźć kotka do adopcji od prywatnych ludzi? całe olx #!$%@? kotami z tymczasowych domów i nikt razem ze mną nie bierze ich bo wymagają druty zabezpieczające na balkon i okna -.- tym sposobem tysiące kotów nie ma domu

a kot zrobi supermena raz to potem mu się odechce

matce kot zleciał z lufcika i co lufcik też zabezpieczać? xD
  • 60
@EmcePomidor: nie sluchaj tego #!$%@?, fundacje to jest #!$%@? najgorsze zlo co moze tylko byc.
Opisywalem juz swoja przeprawe przy probie adopcji psa, ale widze ze z kotami jest jeszcze gorzej.

Przy psie, wymogiem bylo 5 wizyt adopcyjnych, formularz z pytaniami o zarobki o preferencje, o przywyczajenia, to wygladalo gorzej i bardziej szczegolowo niz adopcja dziecka. A potem szok i niedowierzanie, ze tyle zwierzat po domach tymczasowych.

Dodaj do tego zajebywanie
@PurpleHaze: Co do fundacji, czytałam ostatnio post jednej o szczeniętach znalezionych w stogu słomy, w jakiejś szczelinie pomiędzy balotami. Generalnie rozumiem, że psiaki należało zabezpieczyć, bo nie miały właściciela, ale łzawa historyjka o słomie przemarzniętej na kamień, która spowodowałaby że psy umarłyby z wyziębienia, dała mi do zrozumienia, że ci ludzie nie wiedzą o czym mówią.
nie sluchaj tego #!$%@?, fundacje to jest #!$%@? najgorsze zlo co moze tylko byc.

@PurpleHaze: ale #!$%@?. przebadany, wyleczony, czesto juz po sterylizacji/kastracji i jedna wizyta kogos czy kot nie idzie do pato-chlewu i czy sa siatki. a potem dostawa kota pod drzwi w transporerze ktory tez nam zostawiono. do kota dali jeszcze ulubione legowisko z tymczasowego, zabawke ulubiona, troche zarcia ktore akurat lubi (bo niejadek). interesowali sie kotem telefonicznie/mailowo i
@EmcePomidor: ja mam zabezpieczone jedno okno, które otwieram sobie na ful. Ja zadowolona, kotek zadowolony. Balkon dobrze by było jednak zabezpieczyć, ale nie pod wymagania fundacji (które zazwyczaj są #!$%@?) a z własnego poczucia odpowiedzialności. Na olx da się znaleźć kotki, tylko trzeba szukać po frazach typu "kotki", "mam do oddania" :-P