Wpis z mikrobloga

#programowanie #it Pytanie do #junior developerów.
Jeżeli słuchacie podcastów, to jakie tematy interesują was najbardziej? Jakich treści szukacie i w jakim stylu materiały trafiają do was najbardziej? Słucham Państwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gpctlvt: tester here więc nie wiem czy pytanie do mnie ale słucham dosc dużo podcastow o IT i imo najlepsze sa:

1) omówienie nowej technologii w sensie wytłumaczenie do czego służy, gdzie sie używa itd. W podcascie nie ma co tlumaczyc skladnii i uczyć użycia, ale taki użytkowy opis zawsze chetnie wysłucham

2) polecane drogi rozwoju, perspektywy zawodowe. Nie w sensie 'medytuj co rano i biegaj po pracy', tylko bardziej wskazywanie czym
  • Odpowiedz
@gpctlvt: żadnych, żaden podcast o IT mnie nie zainteresował, może jakieś gdzie ktoś opowiadał np o pracy w jakimś innym kraju i czymś to różniło, a tak to wolę tekst (gdzie może ktoś zamieścić kod, demo, dobre złe praktyki w jasny sposób porównać, wstawić wykres wydajnościowy), za formą video w IT też nie przepadam
  • Odpowiedz
@LubieKiedy: No tak, podcast nie ma na celu konkurowania z tekstem ani video. To ma być rozrywkowo-edukacyjny materiał, który ewentualnie pozwoli Ci później poszerzyć swoją wiedzę na własną rękę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gpctlvt: mnie najbardziej interesuje dobra dykcja i ciekawy sposób mówienia ;)
Podchodziłam do różnych podcastów, ale tylko Kempiński i devenv jestem w stanie słuchać.
Co do tematów, to dla juniorów bez doświadczenia to najlepiej jakieś takie mocno ogólne, żeby wiedzieli w ogóle o czym mówisz, typu jakie są na początku problemy, jak znaleźć pracę itd.
Jakich narzędzi warto używać i dlaczego.
Jakie są rolę w it czyli nie tylko backendem
  • Odpowiedz