chcę się upewnić: mam swój pit-37, na nim nadpłatę podatku, więc skarbówka musi oddać do tego mam pit-38 za giełdę i tam muszę oczywiście dopłacić s---------m, którzy biorą 19 proc. za nic.
mam zapłacić podatek od giełdy i czekać na zwrot od nich za pit-37 czy to się jakoś wyrównuje? Podatek od giełdy jest nieco niższy niż zwrot z PIT
@pyrawlkp: Miałem przypadki błędów w picie i urzędnicy z US byli dość pomocni. Ze zwrotem kasy też nie miałem problemów. To nie jest ZUS. W US poważniejsi urzędnicy nie mają do czynienia z petentami, więc są stosunkowo milsi.
@pyrawlkp: Dwa wyjścia: albo płacisz podatek z PIT-38 i czekasz na zwrot z PIT-37 albo wysyłasz pisemko z prośbą o przeksięgowanie nadpłaty z PIT-37 na poczet zobowiązania podatkowego z tytułu PIT-38 (sami z siebie nie ogarną, tylko na twój wniosek)
do tego mam pit-38 za giełdę i tam muszę oczywiście dopłacić s---------m, którzy biorą 19 proc. za nic.
mam zapłacić podatek od giełdy i czekać na zwrot od nich za pit-37 czy to się jakoś wyrównuje? Podatek od giełdy jest nieco niższy niż zwrot z PIT
#pit #gielda #podatki
@pyrawlkp: Obyś tego dożył ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@germijak: oks. ja tam wolę nie mieć ze skarbówką do czynienia, wiec po prostu im to zapłącę, a potem zobaczymy ile zwrócą
albo płacisz podatek z PIT-38 i czekasz na zwrot z PIT-37
albo wysyłasz pisemko z prośbą o przeksięgowanie nadpłaty z PIT-37 na poczet zobowiązania podatkowego z tytułu PIT-38 (sami z siebie nie ogarną, tylko na twój wniosek)