@XChaosX: nic dziwnego, raczej nikt nie lubi jak się go do czegoś zmusza @CipakKrulRzycia skoro sam byś pojechał to żaden przymusowy pobór nie jest Ci potrzebny tylko umożliwienie dobrowolnego odbycia takiego szkolenia
@chytry_OG_ciaglenaminusie mnie osobiście to już wtedy dawno w kraju nie będzie, ale pomijając to - 2 tygodniowe ćwiczenia na których jak raz strzelisz to będzie sukces - nic Ci nie dają. Zresztą mi nie musisz wierzyć - zauważ, że w Ukrainie po 2/3 miesięcznym szkoleniu przez profesjonalistów statystycznie potem przeżywa się 7 dni na froncie. Więc powo mordo bo żeby to miało jakikolwiek sens to takie szkolenie powinno trwać kilka lat
@chytry_OG_ciaglenaminusie bo nie jestem zawistnym człowiekiem - to że ja tam sobie będę popijał piwko oglądając historie realną co się dzieje nie oznacza, że wyrażam na to zgodę dla innych Mireczkow
@Dawul: No wystarczy popatrzeć na ostatnie skręty w prawo różnych polskich polityków. Oni robią grunt, już promują narodowe wartości, zaraz znowu będą promować tradycyjne, Ukraińcom będą zasiłki zabierać, no to jak oni tacy narodowi, to co tam anonku, nie zgodzisz się na pobór znowu?
@Myszo: śmiać się można, ale jak coś się będzie działo, to będzie jak na Ukrainie, gdy wychodzisz kupić czapkę do sklepu, a finalnie lądujesz na froncie. Państwo ma swoje instrumenty, aby zmusić niepokornych.
@Myszo Generał był w wojsku u mu się podobało ( ͡°͜ʖ͡°) Prywatne auto, spotkania z kolegami, czasami wypad na poligon. Nie rozumie dlaczego ludzie tak unikają wojska.
ziomek zapomina, że nie wszyscy chcą się bawic w wojsko bo niektórzy mają dorosłe życie i zobowiązania XD
@Myszo: to nie jest kwestia chcenia czy niechcenia tylko konieczności, popatrz ile ludzi przewinęło się przez armię na Ukrainie. Tego się nie da załatać zawodowym wojskiem. Dramat polega na tym że z niewolnika nie ma pracownika i jeżeli pobór ma wyglądać tak jak wyglądał przed zawieszeniem czy jak teraz wygląda na Ukrainie
źródło: 1000013020
PobierzSam bym na takie wakacje pojechał
Słuchałem wywiadu. Oprócz obowiązkowego podoboru, z wieloma rzeczami można się zgodzić.
@CipakKrulRzycia skoro sam byś pojechał to żaden przymusowy pobór nie jest Ci potrzebny tylko umożliwienie dobrowolnego odbycia takiego szkolenia
Ale skoro zakładasz ze cie nie będzie to skąd w ogóle ten kwik?
@XChaosX U większości staruchów na hasło "pobór" występuje fala pięknych wspomnień o kręceniu wora i odmrożeniach na poligonie
@Myszo: to nie jest kwestia chcenia czy niechcenia tylko konieczności, popatrz ile ludzi przewinęło się przez armię na Ukrainie. Tego się nie da załatać zawodowym wojskiem. Dramat polega na tym że z niewolnika nie ma pracownika i jeżeli pobór ma wyglądać tak jak wyglądał przed zawieszeniem czy jak teraz wygląda na Ukrainie