Wpis z mikrobloga

Na głównej Wyborczej inscenizacja stodoły Tomasza Grossa, do której grupa wieśniaków zagoniła 1600 osób (28cm na osobę) ?

Jeśli tak, to Polski Żydobojca w drugiej ręce powinien trzymać niemiecki karabin, wszak podczas ekshumacji znaleziono mnóstwo łusek.

Samo gęste.

#smaczkizczerskiej #gazetawyborcza #bekazwyborczej #michnik #4konserwy #bekazlewactwa #zydzi
PlonacaZyrafa - Na głównej Wyborczej inscenizacja stodoły Tomasza Grossa, do której g...

źródło: comment_1613387231dm4A1yxIpJcnN0BKttF5S2.jpg

Pobierz
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A to, że Polacy też mordowali żydów jest prawie że pomijanie, nie licząc kilku lektur w liceum, które zresztą chyba są nie obowiązkowe.

@ItsFine: Jest wałkowane na całym świecie, młodzi ludzie z innych krajów nieronicznie zaczynają kojarzyć bardziej Polaków niż Niemców jako sprawców holocaustu. Dziennikarze Wyborczej ( nie wszyscy) nie ustają w staraniach o pogłębianie tej wizji.
  • Odpowiedz
@ItsFine:

Przecież każdy zna historię Ireny Sendlerowej czy Schindlera, wałkuje się takie tematy praktycznie od podstawówki. A to, że Polacy też mordowali żydów jest prawie że pomijanie, nie licząc kilku lektur w liceum, które zresztą chyba są nie obowiązkowe.

Zabawne, że mówiąc o akcjach pozytywnych powołujesz się na konkretnych ludzi, a o akcjach negatywnych ,,Polacy też mordowali Żydów". Ratowały nazwiska a nie zbiorowość, ale mordowali już Polacy jako zbiorowość a
  • Odpowiedz
ale prawda jest taka, że każdy sobie wyobraża polaka jako pileckiego, a w pale się nie mieści co Polacy robili żydom, własnym sąsiadom, białorusinom, ukraińcom i innym. I niemcy potrafią przyznać się do winy, a my ciągle nieskazitelny naród, a wystarczy pożyć rok w 2020 roku, by zobaczyć maluczkich polaków.

@jariosalieri: tak samo jak każdy wyobraża sobie żyda jako biedną ofiarę w Auschwitz, czy inną Annę Frank, a w pale się
  • Odpowiedz
Niemniej nie zgadzam się zupełnie na to co napisałeś - sucha statystyka i że mamy się jej jakoś wstydzić, to jest plemienność o jakiej pisałem wczoraj, nie widzę powodu żebym miał się kajać za zbrodnie które popełnili jacyś bandyci, równie dobrze miałbym przepraszać że jakiś Polak w UK kogoś zamorduje. Absurd.

@willard: dodaj do tego, że za porządek i bezpieczeństwo na terenie okupowanym odpowiada okupant.

Czemu Polacy mieliby odpowiadać za jakichś
  • Odpowiedz
no nie wiem ja sobie zydów tak nie wyobrażam. Ale niemcy juz dawno posypaly glowe popiolem, w przeciwienstwie do zydow, polaków, ukraincow i rosjan.

@jariosalieri: oprócz Niemców tylko Rosjanie i Ukraińcy powinni głowę popiołem posypać, bo oni prowadzili systematyczną i zaplanowaną eksterminację wybranych grup ludzi. Polacy i żydzi tego nie robili, a wszelkie przypadki mordów i patologii miały u nas i u żydów charakter incydentalny i niezorganizowany.

Czy ty posypujesz
  • Odpowiedz
i...? Czy ja neguje łajdactwa dokonywane w czasie wojny?

Wyobrażasz sobie kwik, gdyby jakaś poważna, ogólnopolska gazeta wrzuciła na okładkę Żyda-nkwdzisty z komentarzem „ludziom nie mieści się w pale, co Żydzi robili Polakom”?

Czy tak wyglada „podnoszenie poziomu” mediów i świadomości historycznej w Polsce?

@PlonacaZyrafa: przecież sto razy większy ryk i kwik występuje właśnie przy takich artykułach jak ten z wyborczej, bo pełno ludzi myśli, ze Polacy BYLI ŚWIĘCI, widać
  • Odpowiedz
Popatrz co się jeszcze niedawno działo u nas - odczłowieczanie osób LGBT, robienie z nich wroga narodu.

@ItsFine: to się dzieje cały czas, antysemityzm też jest cały czas, a prawica buduje mit o nieskalanej Polsce i dlatego ma taki ból o wyborczą, bo zaburza im narracje
  • Odpowiedz
@skitarii: wytłumacz mi jedną rzecz. Tyle jest memów o januszach, kawałów wskazujących na to, że Polak musi mieć lepiej niż sąsiad. Oczywiście słychać o tym, gdzie jeden podkłada drugiemu świnie, robi donos i tak dalej. I co mam uwierzyć, że te przywary narodowe, z których się śmiejemy, one między 1939 a 1945 rokiem po prostu zniknęły, tak? Dobrze rozumiem, a nasze zachowanie to było skrzyżowanie matki teresy z kalkuty z
  • Odpowiedz
@PlonacaZyrafa: goyim know, shut it down!!!
@ItsFine: hololcaust, zwykla wymowka zydkow do coraz wiekszej propagandy przeciw gojom. Nie bez powodu, przez okres historii, zostali wydaleni z terenow na ktorych urzedowali ponad 1000 razy.
@jariosalieri: a moze mieli do tego jakis dobry powod?
  • Odpowiedz
wytłumacz mi jedną rzecz. Tyle jest memów o januszach, kawałów wskazujących na to, że Polak musi mieć lepiej niż sąsiad. Oczywiście słychać o tym, gdzie jeden podkłada drugiemu świnie, robi donos i tak dalej. I co mam uwierzyć, że te przywary narodowe, z których się śmiejemy, one między 1939 a 1945 rokiem po prostu zniknęły, tak? Dobrze rozumiem, a nasze zachowanie to było skrzyżowanie matki teresy z kalkuty z wzorem rycerza ze
  • Odpowiedz
Polak nienawiść do Żydów ma podwójną. Po pierwsze dlatego, że ma to w genach bo jest katolikiem i chłopem, po drugie ponieważ o ile Niemcy wywieźli złoto, to nieruchomości, a zwłaszcza ziemia zostały.

@knur3000: Ty naprawdę jesteś takim debilem czy to wyrafinowany trolling którego nie potrafię wyczuć? XD
I cała reszta tych wypocin. XD XD XD XD
  • Odpowiedz
@skitarii: no inne nacje powinny to czemu my nie możemy? :) czemu mam przepraszać za zabójstwa? co innego gdybym mówił, że polska to miejsce spokojne do życia, bez agresji i biedy, a gdyby mnie ktoś odwiedził z zagranicy i by go pobili, to jednak chyba bym przeprosił, bo to ja wprowadziłem go w błąd.
  • Odpowiedz
@jariosalieri: problem jest taki, że społeczeństwo polskie w 1939, bardzo się różni od dzisiejszych Polaków.

Przywary o których mówisz nasiliły się zdecydowanie po kilkudziesięciu latach PRL.
Wówczas nasza elita potrafiła zreferować sprawę Polska w 3 obcych językach. Dziś mamy pierwszego po 89 prezydenta, który mówi po angielsku, na poziomie nie do końca komunikatywnym ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Inna sprawa jest że Polacy jednoczą się w razie
  • Odpowiedz
Byliśmy podłymi zbrodniarzami, może nie zawsze sami wykonywaliśmy wyrok ale sami ustawialiśmy żyda do rozstrzelania."

@damian713: To że twoja rodzina mordowała żydów to twój problem. Moja tego nie robiła. Więc przepraszaj w swoim imieniu a nie w imieniu wszystkich Polaków. Czy to dla ciebie wystarczająco jasny przekaz?
  • Odpowiedz
A gdzie tu jest kłamstwo?

@Lohengrin: A czy propaganda to musi być kłamstwo? Śmieję się po prostu z tego wizerunku Polaka proto-antysemity: chłopa z pochodnią przed stodołą na pierwszej stronie "najwiekszęj opiniotwórczej gazety w Polsce".

Te same środowiska oburzały się np na okładki Gazety Polskiej. Wszak tu też nie ma kłamstwa:
- Przybyli
PlonacaZyrafa - > A gdzie tu jest kłamstwo?

@Lohengrin: A czy propaganda to musi b...

źródło: comment_1613409425a3vgxK2seThaoJucsXzQUF.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
no inne nacje powinny to czemu my nie możemy? :) czemu mam przepraszać za zabójstwa? co innego gdybym mówił, że polska to miejsce spokojne do życia, bez agresji i biedy, a gdyby mnie ktoś odwiedził z zagranicy i by go pobili, to jednak chyba bym przeprosił, bo to ja wprowadziłem go w błąd.

@jariosalieri: a kto mówił, że pod niemiecką okupacją Polska była spokojnym miejscem do życia bez agresji i
  • Odpowiedz