Aktywne Wpisy
jacekparowka +109
Jak można w ogóle lubić pracować?
Przecież to jest definicja choroby psychicznej. Wyobraźcie sobie że m----n na plantacji bawełny mówi że mu tam bardzo dobrze, ma co robić cały dzień i w zamian są zaspokajane jego podstawowe potrzeby jak jedzenie, picie, miejsce do spania. Pomyślelibyście, że jakiś nienormalny.
Za to jak ktoś powie że lubi swoją pracę na etacie, czyli identyczna sytuacja jak niewolnictwo murzyna tylko dostosowane do realiów XXI wieku to
Przecież to jest definicja choroby psychicznej. Wyobraźcie sobie że m----n na plantacji bawełny mówi że mu tam bardzo dobrze, ma co robić cały dzień i w zamian są zaspokajane jego podstawowe potrzeby jak jedzenie, picie, miejsce do spania. Pomyślelibyście, że jakiś nienormalny.
Za to jak ktoś powie że lubi swoją pracę na etacie, czyli identyczna sytuacja jak niewolnictwo murzyna tylko dostosowane do realiów XXI wieku to
jaki masz stosunek do swojego niewolnictwa (pracy na etacie)
- nienawidzę 21.6% (591)
- nie lubię 26.6% (727)
- neutralny stosunek (jestem lekko chory psychicznie 29.4% (803)
- lubię (jestem mocno chory psychicznie) 22.3% (610)
Fennrir +724
Dworzec kolejowy w Elblągu - przed i po "modernizacji". Był #modernizm z czasów III Rzeszy, jest styropianoza jak na budynku administracyjnym jakichś magazynów w Polsce powiatowej.
Inb4 "wcześniej też był brzydki" - wcześniej był brudny i zaniedbany, ale mógł wyglądać dobrze, obecnie to jest gwаłt na estetyce. Uprzedzając też argumenty że "przynajmniej teraz jest ciepło" - są np.:tynki izolacyjne, ale w Polsce nie zna się innych metod niż opіerdolenie styropianem.
Inb4 "wcześniej też był brzydki" - wcześniej był brudny i zaniedbany, ale mógł wyglądać dobrze, obecnie to jest gwаłt na estetyce. Uprzedzając też argumenty że "przynajmniej teraz jest ciepło" - są np.:tynki izolacyjne, ale w Polsce nie zna się innych metod niż opіerdolenie styropianem.
Pasożyt, który robi szkode dla rynku, czy propsujecie?
#nieruchomosci #flip #flipmieszkania #fliperzy
https://youtu.be/D_uTIlAj8v4
Chodzi o sytuację, gdzie młode małżeństwo które zarabia "minimalną" nie mają możliwości wychowania np dwójki dzieci we własnym mieszkaniu i to jest patologia.
@push3k-pro: Bo o spekulacji na rynku nieruchomości mówiliśmy a nie o spekulacji na rynku instrumentów finansowych? Przeczytaj rozmowę, do czego się odnosiłeś i wróć. Nie odpowiaadam za to co sobie uroiłeś w swojej głowie o czym NIE pisałem.
@peszmerd: Nie mówię.
Sytuacja w której ktoś zarabia krocie na pośrednictwie dóbr o ograniczonej podaży i wysokim popycie nie wnosząc żadnej wartości dodanej jest patologiczna i nie powinna mieć miejsca w zdrowym państwie.
@Janusz_z_Rivii: Skończ kłamać.
@mozesz_mi_kliknac: czytając takie coś, przychodzi mi do głowy taka sytuacja. Rozmawia dwóch gości. Pierwszy mówi:
„Czemu ten człowiek to zrobił. Czemu zgwałcił tego biednego chłopca? Jak tak można?”
Na co ten drugi: „Nie wiem czy Ty trolujesz czy jesteś taki niedorozwinięty. A kto Ci broni zrobić to samo co on?”
Taka sama
@rockip: no no - gwałcenie ludzi to taka sama sytuacja jak kupowanie nieruchomości za zarobione pieniądze.
@Gluptaki: Krotoszyn przy Inowrocławiu. 20 km od Inowrocławia, 35 od Bydgoszczy.
@Janusz_z_Rivii: tak, przecież Ci opisałem, że wpłynęło to