Wpis z mikrobloga

@mozesz_mi_kliknac: nie mówię o mnie akurat.
Chodzi o sytuację, gdzie młode małżeństwo które zarabia "minimalną" nie mają możliwości wychowania np dwójki dzieci we własnym mieszkaniu i to jest patologia.
  • Odpowiedz
@mozesz_mi_kliknac: i patrząc dalej -> takie emeryta pracującego za minimalną krajową całe zycie muszą poprzez zus utrzymywać dzieci i to nie jedno dziecko ale pewnie dwójka minimum. Skoro nie ma warunków na wychowania dziecka zus będzie klękał jeszcze bardziej ^^
  • Odpowiedz
@mozesz_mi_kliknac: mnie nie byłoby stać xD i dlatego póki co nie myślę o dzieciach. ale tu nie o mnie. Przez spekulantów dostęp do mieszkań jest ograniczony i ceny lecą niepotrzebnie w górę. przypomina to nawet teraz sytuację z kartami graficznymi, wszystko idzie do koparek bo HATFU pośrednicy kupują karty i nawet ich nie przepakowywując sprzedają ze swoją marżą dalej. patola
  • Odpowiedz
@mozesz_mi_kliknac: ja mam i zdolność i pieniądze :) problem w tym ze przeciętny Mirek nie i pytanie go „to czemu sam nie zarezerwujesz x mieszkań deweloperskich i nie zarobisz na cesji” jest głupie.
Sytuacja w której ktoś zarabia krocie na pośrednictwie dóbr o ograniczonej podaży i wysokim popycie nie wnosząc żadnej wartości dodanej jest patologiczna i nie powinna mieć miejsca w zdrowym państwie.
  • Odpowiedz
Nie wiem czy Ty trolujesz czy jesteś taki niedorozwinięty. A kto Ci broni zrobić to samo co on?

@mozesz_mi_kliknac: czytając takie coś, przychodzi mi do głowy taka sytuacja. Rozmawia dwóch gości. Pierwszy mówi:
„Czemu ten człowiek to zrobił. Czemu zgwałcił tego biednego chłopca? Jak tak można?”
Na co ten drugi: „Nie wiem czy Ty trolujesz czy jesteś taki niedorozwinięty. A kto Ci broni zrobić to samo co on?”

Taka sama
  • Odpowiedz