Wpis z mikrobloga

@dumpmuzgu: 14 krewetek tygrysich, cebula, 3 duże ząbki czosnku, mała papryczka chili (zawsze mi się psują w lodówce - jakiś czas temu dorwałam w zalewie z Biedronki i są pod kątem świetne- polecam), 100 ml białego wina, mała cebula, sporo oliwy, łyżka masła, kolendra do posypania, limonka lub cytryna do skropienia, sól, pieprz.
Sposób przygotowania
Obrać krewetki (nie wyrzucać pancerzy), wyciągnąć żołądki i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pancerzyki wrzucić do garnka, z
@Polasz: @Polasz: krewetki kuwa z patelni. Marian tu jest jakby luksusowo. Typie ja to robię na szybki obiad jak mi się nie chce na maka czekać z ubera, narobiłeś zamieszania jakby ci #!$%@? beef wellington conajmniej. Zlituj się.
Smaż na maśle klarowanym, absolutnie nie na extra vergine jak Polak, wino do tego najlepsze imho jest jakieś chardonnay, ja z reguły leje jakaś Amerykę pd, nie lac taniego bo gunwo wyjdzie.