@Amishia: Podziwiam Cie serio, ze Ci sie chce dyskutowac z prolajferami tutaj xD Ci ludzie nie rozumieja istoty tego problemu i zawsze jest to samo gdakanie ZABÓJSTWO. Zaczynasz cokolwiek tlumaczyc, odpowiedz ale ZABOJSTWO a 5 nie zabijaj. Dopoki religia oddzialywuje pietno na ludziach, wiadomo ze szczegolnie na wsiach i mniej inteligentych tak beda takie przekonania ze aborcja jest zla. Niewazne w jaki sposob wytlumaczysz istote, jakie zrodla naukowe podasz, do
Tak, ale "niechciane" dzieci moga być w przyszłości szczęśliwe.
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: A wakacje w Pakistanie mogą być udane. Ale jakoś wątpię byś się kiedykolwiek na nie zdecydował.
A tak poza tym to nie ma co żałować czegoś, co nigdy nie zaistniało. Potencjalnych ludzi, którzy nigdy się nie narodzili, jest całe pierdyliardy. A wśród nich pewnie pisarze więksi od Shakespeare'a i uczeni więksi od Newtona.
Tak to teraz u mnie działa. Na początku jeszcze może troszkę się przejmowałam jakimiś przytykami w moją stronę, ale jak czytam codziennie, że jestem zerem moralnym, mordercą czy kim tam jeszcze, to jakoś tak zaczyna to obojętnieć xd
@Amishia: Nie, nie blokuj. Nie ma nic gorszego niż zamykanie się w bańce światopoglądowej przy takich tematach. To zawsze powinno być polem do dyskusji, nawet jak ktoś cię wyzywa od morderców (a
@Amishia: szanuje za akcje łap plusika i nie wdawaj się w dyskusje z troglodytami którzy życie płodu stawiają powyżej życia kobiety w ciąży. Większość to trolle albo maksymalne brainlety do których nic nie dociera i prawdopodobnie nigdy nie dotrze.
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: moralność nie ma tu znaczenia, jeżeli nie są brane pod uwagę żadne osiągnięcia medyczne w tym temacie.
Jest to kwestia niejednoznaczna dla wielu, w tym temacie więc najlepszym rozwiązaniem byłoby gdybyś ograniczył się do swojej moralności i podyktowaną nią działań. Jeśli ty uważasz to za coś złego to nie rób tego. To twoje przekonania i nie masz prawa narzucać ich innym.
@Amishia: Czy ten sam argument mógłby powiedzieć człowiek, który chce zabić wszystkich niepełnosprawnych ludzi? "Nie zajmujesz się bezinteresowną opieką niepełnosprawnych? Nie masz prawa mówić o ich niezabijaniu"
No nie trzeba być geniuszem, by dostrzec pewną zależność, że dzieci są szczęśliwsze w rodzinach, które chcą je przyjąć na świat, a nie gdy są dziełem przypadku.
@waro: Potwierdzam. Jestem takim troche niechcianym dzieckiem, wpadka znaczy sie. Rodzice zyebali delikatnie mowiac moje wychowanie, ktorego konsekwencje odczuwam po dzis dzien. Wolalbym sie nie urodzic, ewentualnie z godnoscia zeutanazjowac chocby dzis.
Pozdrawiam wszystkich katolikow, ktorzy chca ratowac ,,zycie" za wszelka cene xD
Potwierdzam. Jestem takim troche niechcianym dzieckiem, wpadka znaczy sie. Rodzice zyebali delikatnie mowiac moje wychowanie, ktorego konsekwencje odczuwam po dzis dzien. Wolalbym sie nie urodzic, ewentualnie z godnoscia zeutanazjowac chocby dzis.
@abyssos666: Tak, wychowanie jest kluczowe ukształtowania się dorosłego człowieka. A tak konkretnie co z tobą jest nie tak, że tak nisko cenisz swoje życie? O ile można wiedzieć rzecz jasna.
@Amishia: zabija się dziecko w łonie matki.
To, czy dziecko nazwiesz nastolatkiem, płodem, czy bobasem to nadal jest zabójstwo człowieka.
Komentarz usunięty przez moderatora
A kiedy się kogoś zabija?
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: A wakacje w Pakistanie mogą być udane. Ale jakoś wątpię byś się kiedykolwiek na nie zdecydował.
A tak poza tym to nie ma co żałować czegoś, co nigdy nie zaistniało. Potencjalnych ludzi, którzy nigdy się nie narodzili, jest całe pierdyliardy. A wśród nich pewnie pisarze więksi od Shakespeare'a i uczeni więksi od Newtona.
No i co w związku z tym?
@Amishia: Nie, nie blokuj. Nie ma nic gorszego niż zamykanie się w bańce światopoglądowej przy takich tematach. To zawsze powinno być polem do dyskusji, nawet jak ktoś cię wyzywa od morderców (a
Komentarz usunięty przez moderatora
Jest to kwestia niejednoznaczna dla wielu, w tym temacie więc najlepszym rozwiązaniem byłoby gdybyś ograniczył się do swojej moralności i podyktowaną nią działań. Jeśli ty uważasz to za coś złego to nie rób tego. To twoje przekonania i nie masz prawa narzucać ich innym.
Komentarz usunięty przez autora
@waro: Potwierdzam. Jestem takim troche niechcianym dzieckiem, wpadka znaczy sie. Rodzice zyebali delikatnie mowiac moje wychowanie, ktorego konsekwencje odczuwam po dzis dzien. Wolalbym sie nie urodzic, ewentualnie z godnoscia zeutanazjowac chocby dzis.
Pozdrawiam wszystkich katolikow, ktorzy chca ratowac ,,zycie" za wszelka cene xD
@abyssos666: Tak, wychowanie jest kluczowe ukształtowania się dorosłego człowieka. A tak konkretnie co z tobą jest nie tak, że tak nisko cenisz swoje życie? O ile można wiedzieć rzecz jasna.