Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 941
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Usunięcie płodu*

Nikt nikogo nie zabija.

@Amishia: zabija się dziecko w łonie matki.
To, czy dziecko nazwiesz nastolatkiem, płodem, czy bobasem to nadal jest zabójstwo człowieka.
  • Odpowiedz
@Amishia: Podziwiam Cie serio, ze Ci sie chce dyskutowac z prolajferami tutaj xD Ci ludzie nie rozumieja istoty tego problemu i zawsze jest to samo gdakanie ZABÓJSTWO. Zaczynasz cokolwiek tlumaczyc, odpowiedz ale ZABOJSTWO a 5 nie zabijaj. Dopoki religia oddzialywuje pietno na ludziach, wiadomo ze szczegolnie na wsiach i mniej inteligentych tak beda takie przekonania ze aborcja jest zla. Niewazne w jaki sposob wytlumaczysz istote, jakie zrodla naukowe podasz, do
  • Odpowiedz
Tak, ale "niechciane" dzieci moga być w przyszłości szczęśliwe.

@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: A wakacje w Pakistanie mogą być udane. Ale jakoś wątpię byś się kiedykolwiek na nie zdecydował.

A tak poza tym to nie ma co żałować czegoś, co nigdy nie zaistniało. Potencjalnych ludzi, którzy nigdy się nie narodzili, jest całe pierdyliardy. A wśród nich pewnie pisarze więksi od Shakespeare'a i uczeni więksi od Newtona.

No i co w związku z tym?
  • Odpowiedz
Tak to teraz u mnie działa. Na początku jeszcze może troszkę się przejmowałam jakimiś przytykami w moją stronę, ale jak czytam codziennie, że jestem zerem moralnym, mordercą czy kim tam jeszcze, to jakoś tak zaczyna to obojętnieć xd

@Amishia: Nie, nie blokuj. Nie ma nic gorszego niż zamykanie się w bańce światopoglądowej przy takich tematach. To zawsze powinno być polem do dyskusji, nawet jak ktoś cię wyzywa od morderców (a
  • Odpowiedz
@Amishia: szanuje za akcje łap plusika i nie wdawaj się w dyskusje z troglodytami którzy życie płodu stawiają powyżej życia kobiety w ciąży. Większość to trolle albo maksymalne brainlety do których nic nie dociera i prawdopodobnie nigdy nie dotrze.
  • Odpowiedz
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: moralność nie ma tu znaczenia, jeżeli nie są brane pod uwagę żadne osiągnięcia medyczne w tym temacie.

Jest to kwestia niejednoznaczna dla wielu, w tym temacie więc najlepszym rozwiązaniem byłoby gdybyś ograniczył się do swojej moralności i podyktowaną nią działań. Jeśli ty uważasz to za coś złego to nie rób tego. To twoje przekonania i nie masz prawa narzucać ich innym.
  • Odpowiedz
@Amishia: Czy ten sam argument mógłby powiedzieć człowiek, który chce zabić wszystkich niepełnosprawnych ludzi? "Nie zajmujesz się bezinteresowną opieką niepełnosprawnych? Nie masz prawa mówić o ich niezabijaniu"
  • Odpowiedz
No nie trzeba być geniuszem, by dostrzec pewną zależność, że dzieci są szczęśliwsze w rodzinach, które chcą je przyjąć na świat, a nie gdy są dziełem przypadku.

@waro: Potwierdzam. Jestem takim troche niechcianym dzieckiem, wpadka znaczy sie. Rodzice zyebali delikatnie mowiac moje wychowanie, ktorego konsekwencje odczuwam po dzis dzien. Wolalbym sie nie urodzic, ewentualnie z godnoscia zeutanazjowac chocby dzis.

Pozdrawiam wszystkich katolikow, ktorzy chca ratowac ,,zycie" za wszelka cene xD
  • Odpowiedz
Potwierdzam. Jestem takim troche niechcianym dzieckiem, wpadka znaczy sie. Rodzice zyebali delikatnie mowiac moje wychowanie, ktorego konsekwencje odczuwam po dzis dzien. Wolalbym sie nie urodzic, ewentualnie z godnoscia zeutanazjowac chocby dzis.

@abyssos666: Tak, wychowanie jest kluczowe ukształtowania się dorosłego człowieka. A tak konkretnie co z tobą jest nie tak, że tak nisko cenisz swoje życie? O ile można wiedzieć rzecz jasna.
  • Odpowiedz