Aktywne Wpisy

FormalinK +5
Patrząc na kierunek, W którym idzie tag, to z jakiejś rzeczowej analizy czy po prostu wytykania błędów
#kiszak zaczęliście się nim jarać, tylko na sposób jaki to robią widzowie patostrimow - z obrzydzenia, nienawiści, c--j wie czego jeszcze.
Jakieś przeróbki na japońskie AI, n-----------e idiotycznych tekstów co parę minut, dramat. Pokazuje to tylko poziom samego kiszaka, że nawet jego hejterzy są w stanie zamienić się w coś godnego równej (bądź
#kiszak zaczęliście się nim jarać, tylko na sposób jaki to robią widzowie patostrimow - z obrzydzenia, nienawiści, c--j wie czego jeszcze.
Jakieś przeróbki na japońskie AI, n-----------e idiotycznych tekstów co parę minut, dramat. Pokazuje to tylko poziom samego kiszaka, że nawet jego hejterzy są w stanie zamienić się w coś godnego równej (bądź

Jak oglądać youtube na telefonie tak żeby nie musieć oglądać tych chędożonych reklam co 3 minuty? (╯°□°)╯︵ ┻━┻ za darmo ofkors ( ͡º ͜ʖ͡º)

#commodore #c64 #retrogaming #retrocomputing #fpga
@xandra: Gówniany procesor, z-----y nośnik wymiany danych -> stacja kaset działająca jak ślimak ze względu na kompatybilność z vic-20. Kiepski układ graficzny. Nawet układ klawiatury był z-----y w commodore 64, z-----e sterowanie w kontrolerach jak i same kontrolery, upośledzone gry bo jak były jakieś bardziej skomplikowane to nie mieściły się w ramie i trzeba było je doczytywać po kilka minut potem.
Z commodore zaczyna się robić
Na tamte czasy wcale nie był zły.
Kto nie miał dostępu do kartriży to nie miał, zresztą przeważnie i tak ludzie grali z kaset, wręcz z ripowanych / freezowanych wersji dyskowych. Poza tym, jakby na konsole piratów nie
@xandra: raczej chodzi mi o skale, w polszy praktycznie po za piratami oryginały nie istniały i dobrze o tym wiesz. A w UK to był równie duży problem.
@Kryspin013: Miałam sporo gierek w pudłach, ciekawe...
@xandra: To nieprawda.
@xandra: To fajnie ale to dowód anegdotyczny.
@czarnobiaua: Prawda, na raz można uzyskać max 16 z palety 256, chyba, że właśnie w tym dziwnym trybie.
Nie, tyle przewidzieli konstruktorzy, demoscenowcy zrobili coś, o czym tym pierwszym się nie śniło i wykorzystując różne sztuczki ze sprajtami osiągnęli nawet 320x200 w 16 kolorach, a czasem nawet poza ramką. I to wyłącznie
Poza tym na PC gry były często tylko w 16 kolorach, Amiga OCS ma 32, a taki Shadow of the Beast wykorzystuje 128 dzięki różnym sztuczkom z ekranami.
@Kryspin013: Nie dam głowy, ale chyba w 2001 pojawiła się pierwsza wersja, a przynajmniej ja wtedy miałam. Powiedzmy sobie szczerze, mało kto miał Amigę, która by ten port pociągnęła, dziwisz się, że nie wyszła oficjalna wersja?
Konsole to głównie zręcznościówki jak bijatyki, wyścigi, platformówki i inne strzelanki. cRPG, symulacji, przygodówek czy strategii do czasów PS2
źródło: comment_1613253062eI6sR3yHNatVrOzQcPNLvu.jpg
Pobierz@xandra: Nieprawda. W każdym trybie możesz mieć całą paletę. Nie jest to specjalnie użyteczne, ale nawet początkujący programista jest w stanie to zrobić. Mam propozycję, żeby się nie wypowiadać w tematach, o których się nie za dużo wie :)
@czarnobiaua: Pokaż mi zatem te tryby. Bo oficjalnie nie znalazłam takich informacji.
W hiresie, tak, nie w