Wpis z mikrobloga

@piupiulaserem: W 2015 z narodowcami? Dafuq? Przecież cały czas była wtedy mowa, że "mają wbity gwóźdź w mózg" no i oczywistą oczywistością było, żę to antykapitaliści i socjaliści, z czym z resztą idą z dumą na marszach. Pierwsze takie rozmowy pojawiły się dopiero przy pomyśle zawiązanie tej nieszczęsnej Konfederacji i wtedy też wszyscy byli oburzeni i niedowierzali, jak mogli tak się sprzedać. Teraz się okazuje, że jednak kuce przywykna do wszystkiego
@piupiulaserem: I jeszcze jedna w sumie sprawa, nie wiem czy pamiętasz - przy zawiązaniu Konfederacji przed wyborami do europarlamentu ludzie byli oburzeni tym pomysłem, pamiętasz jak tłumaczylo się tę niezwykło koalicję? Wiadomo, że niewiele łączy oba środowiska, ale idą razem do Europarlamentu, bo łączy ich antyunijność i tylko z takim celem wystąpią razem w wyborach. Cały czas wtedy zapowiadali, że o koalicji do wyborów parlamentarnych nie ma mowy ( ͡°
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@TenTypZez: mówię o wyborcach "niedzielnych" którzy nie są aż tak zaangażowani. Zresztą było to widać jak JKM np. pisał że GMO spoko, niech każdy je co chce, a jego wyborcy go najeżdżali na FB w komentarzach. XD
Sam mam takich znajomków i nie wiedzieli czy głosować na Korwina, Kukiza, Brauna, czy Kowalskiego. I chcieli żeby się "antysystem" zjednoczył.
Z narodowców beka była straszna wśród betonu korwinowego, ale to jest może 1-2%
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TenTypZez: znów. Oburzeni byli zainteresowani polityką. Podobnie jak były oburzone Razemki na pomysł łączenia się z SLD. Ale to margines wyborców. Większość coś tam usłyszy, koleżanka powie, przeczytają nagłówek artykułu na FB, albo są nastraszeni tą drugą stroną.
@piupiulaserem: No masz ciekawe obserwacje, aczkolwiek zupełnie inne od moich i tego co mówiło się w mediach. Raczej ludzie do Korwina szli ze względu na wizję minimalnego państwa z niskimi podatkami i wolnościami obywatelskimi. Dlatego nieco dziwnym pomysłem było wejśćię w koalicję z ludźmi, którzy postulują coś dokładnie odwrotnego. Ruch Narodowy jest chyba najdalszą programowo od tego, co latami mówił Korwin formacją polityczną na polskiej scenie. Wyborcy Korwina to już był
Petru nawet nie był ekonomistą

@lilafro:
->Absolwent ekonomi z SGW
->W latach 2001–2004 był zatrudniony jako ekonomista ds. Polski i Węgier w Banku Światowym
->Główny ekonomista banku BPH
->Dyrektor banku ds. strategii i głównego ekonomisty w BRE Banku oraz w PKO BP
->Przewodniczący Towarzystwa Ekonomistów Polskich

Faktycznie #!$%@? ani wykształcenia, ani doświadczenia zawodowego z tym związanym xD Ja wiem że dla konfedepisowców takie coś jak skończone studia czy dorobek w sektorze