Wpis z mikrobloga

@dexop: Witam, więc problem po krótce znasz, po prostu chciałbym wiedzieć jak się ma simbrief (wiem że w MCDU po wpisaniu loginu z simbrief można pobierać plany bezpoścrednio do MCDU) do bazy airacs. Czy korzystając z nowego navigraphu plany będą już w porządku i zgodne z lotniskami i podejściami. Na tę chwilę mam airacs 1901 z simbriefa ale a32nx pokazuje inny w mcdu i nie mogę zaprogramować trasy bo są inaczej nazwane via szczególnie przy podejściu. Próbowałem EPWA do berlina i do burgas i w obu przypadkach na podejściu nagle przeskakiwał do punktu z początku trasy i zawracał a same trasy podejścia to kręcenie się po jakichś dziwnych liniach. Czy lepiej startować po prostu na czysto w gate (bez tyczenia trasy w samym menu flight symulatora przed rozpoczęciem lotu) i wpisać całą trasę od zera do MCDU czy lepiej jednak najpierw sobie wytyczyć od do i po aktualizacji navigraph w wgrana już trasa z MCDU. Widziałem u jakiegoś pikota z UK że na develop latał a32nx po anglii i miał dobre aktualne via, ale nigdy na filmikach nie widziałem jak wklepywał trasę. Jak najlepiej ustawić FS aby dobrze nawigował a32nx. Za wszelką pomoc wielkie dzięki.
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@akcug hmm co to bugów to spróbuję je rozwiązać z rana. Ja navigraph nie posiadam, a w wszystko w a320 działa. Co do wpisywania tras, raz biorę automatycznie z simbrief, raz sam wpisuje wszystko. Jeżeli chodzi o przeskakiwanie to miałem ten sam problem, występował jak używałem z kolegą funkcji shared cockpit ( mieliśmy różne punkty przez co samolot glupial). Sam latam na obu wersjach i z żadną nie mam problemu. Co
  • Odpowiedz