Pytanie do tych którzy maja już ładowarki ds, jak często ładujecie pady? Ładowanie co chwila nawet jak padzik nie ma niskiego poziomu nie psuje żywotności baterii? #ps5
@sinnaoi: Dopiero jak pojawi mi się komunikat że bateria jest już na wymarciu , ogólnie to długo ten pad trzyma wg. mnie, tylko ja też ma wyłączony (wyciszony) głośnik w nim. Nie psuje.
@sinnaoi: ładowarka cały czas wpięta do prądu, pady cały czas na ładowarce jak nie są używane. Po każdej grze odkładam pada na ładowarkę.
Zauważyłem też, że jak pad jest naładowany na 100% i pogram np. pół godziny, to po odłożeniu go nie ładuje. Tak jakby nie był dostatecznie rozładowany żeby zacząć ładowanie.
@GrayBlacksmith: dokładnie z tego założenia wychodzę. skoro gaśnie dioda ładowania to odcina zasilanie i pady są bezpieczne.
w kwestii ładowania, wolę ładować baterię od nawet 80% do 100% niż rozładowywać baterię praktycznie do pustego - wiem, że nowoczesne baterie nie przepadają za takimi cyklami puste-pełne, i mimo wszystko lepiej tolerują doładowania z wyższego procentu naładowania.
edit. potwierdzam z tym, że jak pad jest prawie pełny to nie załącza nawet ładowania
Zauważyłem też, że jak pad jest naładowany na 100% i pogram np. pół godziny, to po odłożeniu go nie ładuje. Tak jakby nie był dostatecznie rozładowany żeby zacząć ładowanie.
skoro gaśnie dioda ładowania to odcina zasilanie i pady są bezpieczne.
w kwestii ładowania, wolę ładować baterię od nawet 80% do 100% niż rozładowywać baterię praktycznie do pustego - wiem, że nowoczesne baterie nie przepadają za takimi cyklami puste-pełne, i mimo wszystko lepiej tolerują doładowania z wyższego procentu naładowania.
edit.
potwierdzam z tym, że jak pad jest prawie pełny to nie załącza nawet ładowania