Wpis z mikrobloga

Otrzymałem link do testy z wiedzy na platformie Hackerrank od pewnej firmy jako wstepny test do rekrutacji. Zastanawiam się czy podczas tego testu mogę korzystać z wyszukiwarki, nigdzie nie ma napisane, że nie można, ale czy firma w jakichś sposób może uzyskac informacje z Hackerrank, że na przykład przełączałem okna? Teoretycznie w pracy też można korzystać z wyszukiwarki i jest nawet narzędzie programisty. Czy ktoś z Was robił test na Hackerrank dla jakiejś firmy i wie jak to wszystko działa?

#pracait #java #rozmowakwalifikacyjna #programowanie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@spajcker: Zadaj sobie jedno pytanie. Czy chciałbyś pracować w firmie, która twierdzi, że korzystanie z wyszukiwarki przy programowaniu jest oszukiwaniem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Teoretycznie w pracy też można korzystać z wyszukiwarki

@spajcker: nawet nie teoretycznie :p
Zapytaj, ja robiłem, ale zadanie było tego typu, że w google raczej nic bym nie znalazł.
Miałem też rekrutacje/zadania, w których konkretnie były zapisane polecenia "bez pomocy" "samodzielnie z wykorzystaniem internetu"
  • Odpowiedz
@spajcker: Hackerrank robi niby jakąś analizę w jaki sposób udzielasz odpowiedzi ale nie wydaje mi się, aby był w stanie sprawdzić i przesyłać bez Twojej wiedzy informację co robisz na komputerze. I to co napisał @Zelber - w każdej firmie korzysta się z wyszukiwarki. Hacckerrank ma za zadanie odsiać ludzi, którzy kompletnie nie mają pojęcia o co ich się pyta.
  • Odpowiedz