Wpis z mikrobloga

Nadejsza wiekopomna chwila, jak to powiedział klasyk. Walduś, mam pomysła, jak to powiedział inny klasyk.
A tak na poważnie - wreszcie odwiedziła mnie refleksja i zostawiła mi myśl w prezencie. A konkretnie, pomysł na własny start-up. Jak dobrze pójdzie, to za 5 lat będę sławny xDDD

#programowanie #programista15k #programista25k #pracait
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@groman43: panie, pomyslow to ja mam 3000 zapisane w telefonie, wez to regularnie zrób to pogadamy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
mialem 2 pomysly kiedys, ktore zaczalem robic i po paru miesiacach okazalo sie, ze ktos mial juz gotowy produkt, bo pracowala nad tym cala firma...

lepiej połączyć siły, jak masz faktycznie fajny pomysl, to chetnie dolacze, bo w grupie sie latwiej pracuje, a jak nie to
  • Odpowiedz
@groman43: nie wiem czemu ale wydaje mi się czasami po twoich wpisach że jesteś męczącym człowiekiem xD tak tylko mi się wydaje i to takie powierzchowne spostrzeżenie, więc nie mówię że tak faktycznie jest
  • Odpowiedz
@groman43: Kiedyś na zajęciach z przedsiębiorczości na studiach zaprezentowałem przed grupą mój pomysł na zrobienie takiej mapy z nawigacją co uwzględnia korki. To było przed epoką smartfonów i Google maps. Grupa mocno skrytykowała tam pomysł że to bez sensu no i nie zrobiłem. Byłbym sławny. Tak że ten, tego, powodzenia xD
  • Odpowiedz
@Krolik a ja lata temu zagadywałem starszego kumpla (robił stronki w HTML więc się znał na absolutnie wszystkim), że fajna byłaby taka stronka co można oglądać jak inni grają w gry. Wyśmiał mnie oczywiście a chociaż Twitch podobno ciągle przynosi straty to gość pierwowzór (justin tv) sprzedał dawno temu za jakieś p------e pieniądze.
  • Odpowiedz
masz jakies naukowe dowody potwierdzone odpowiednia iloscia statystyk na te teze, czy bredzisz?

@Michal_Spira: z doswiadczenia jak ktos mowi ze ma setki pomysłow to zazwyczaj wszystkie sa slabe bo mozg takiego osobnika dziala na zasadzie losowego generatora. Taki osobnik tez nie realizuje tych pomyslow gdyz albo jak tylko sie za jakis zabierze to sam zdaje sobie sprawe ze jednak to nie najlepszy pomysl i niechce mu sie stracic na niego
  • Odpowiedz
  • 3
@chris88: Wymaga miliona dolarów na start ( ͡º ͜ʖ͡º)
@walokid: tak, zawołam jak projekt wcześniej upadnie.
@bzam: jestem wszystkim i niczym, zagadką oraz jej rozwiązaniem, końcem i początkiem - a może po prostu jestem nienormalny. Czas pokaże.
  • Odpowiedz