Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!

Pierwszy raz z przegrzebkami w mojej kuchni i wyszło tak, że mogłabym jeść tylko to do końca mojego życia. Już prosta wersja z jedynie solą i pieprzem jest super ale to jest pyyyyyyyszne.

Cytrynowo-maślane przegrzebki

300g przegrzebków
2 łyżki oliwy do smażenia
1 łyżka masła
Chlust białego wina
Sok i zestr z 1/2 cytryny
Starty ząbek czosnku
Łyżka posiekanej natki pietruszki
Sól, pieprz

Wszystkie składniki przygotujcie wcześniej, bo przygotowanie sosu trwa dosłownie chwilkę.
Przegrzebki wyjmijcie z lodówki wcześniej, niech będą w temperaturze pokojowej.
Bezpośrednio przed smażeniem należy je dokładnie osuszyć przy użyciu ręcznika papierowego i oprószyć solą i pieprzem.
Mocno rozgrzać dużą patelnię, dodać oliwę do smażenia i na bardzo gorącą włożyć przegrzebki.
Smażyć po ok 2 minuty na stronę i przełożyć na talerz.
Na tą samą patelnię wrzucić resztę składników, poza pietruszką którą sypnąć na sam koniec, i gotować na dużym ogniu około dwóch minut.
Podlać przegrzebki na talerzu.

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Pobierz c.....i - Dzieeeń dobry Mirko! 

Pierwszy raz z przegrzebkami w mojej kuchni i wysz...
źródło: comment_1612596741gxp7i1ZKpmLthrsXca8eiO.jpg
  • 28