Wstawiam #pizza do oceny Centek nie ma i to chyba szczyt tego co mogę osiągnąć w swoim domowym piekarniku, wygląda jak g---o a smakuje jeszcze lepiej (⌐͡■͜ʖ͡■) #gotujzwykopem
@Rocky_Zuma_Skye: Z górną grzałką piekarnik rozpędza się do 250C tylko, na obie daje 290C, więc zamykam i grzeję ¯\_(ツ)_/¯
@Stan_Dembinsky: Mąka stagioni 5, hydro tak na oko 65-67%, sos to zwykłe pomidory włoskie na oliwie i czosnku a sery mozarella po prawej a po lewej resztka mozarelli dobita jakościowym edamerem i feta.
@Stashqo: stagioni 5 classica, napoletana, superiore? Dopytuje bo właśnie wlacze ze stagioni superiore. Hydro 60% jest elegancko, hydro 62% i ciasto sie rozlewa total
@Rocky_Zuma_Skye: typie na cholere ci otwierac drzwiczki na ostatnie 2 minuty jak juz pizza lezy na kamieniu? Drzwiczki otwiera sie na ostatnie 10 min zeby lepiej dogrzac kamien,a nie grillowac górę pizzy. Eh mam nadzieję ze ta ustawa wkrótce wejdzie i pizze bedzie można robić tylko z uprawnieniami, bo coraz wiecej amatorów pcha się do zabawy ¯\_(ツ)_/¯
@Stan_Dembinsky: napoletana, ale bez superiore (nie wiem czy się różnią), u mnie spokojnie ~65% wchodzi ale mam bardzo sucho w kuchni, więc praktycznie do wszystkiego co robię z mąki daję minimum 5-10% więcej płynów.
@Stan_Dembinsky: Otwiera się drzwiczki po to, aby termostat piekarnika nie wyłączał grzałki po rozgrzaniu pieca do odpowiedniej temperatury - wtedy można osiągnąć więcej, niż przy zamkniętym - u mnie to 260°C przy zamkniętym i 325°C przy otwartym piekarniku. Nie jest to profesjonalny piec ale choć trochę bliżej nieba.
Centek nie ma i to chyba szczyt tego co mogę osiągnąć w swoim domowym piekarniku, wygląda jak g---o a smakuje jeszcze lepiej (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#gotujzwykopem
@Stashqo jaka mąka, hydro, sery i sos?
@Stan_Dembinsky: Mąka stagioni 5, hydro tak na oko 65-67%, sos to zwykłe pomidory włoskie na oliwie i czosnku a sery mozarella po prawej a po lewej resztka mozarelli dobita jakościowym edamerem i feta.
@Stan_Dembinsky: O cię c--j xD PIZZĘ SIĘ PIECZE TYLKO 2 MINUTY, a ten mi tu p------i o ostatnich 10 xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD