Aktywne Wpisy

Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

tofian +16
Byłem dzisiaj na pracy zdalnej i stwierdziłem, że ugotuję krem z dyni. Moja druga połówka wróciła z pracy i zaczęła narzekać że „zły” garnek użyłem i akurat nie ma ochoty na tą zupę xD w sumie czego się spodziewałem, tak jest za każdym razem. Lubię gotować i innym smakuje ale w domu mam wiecznie niezadowolonego klienta xD #zalesie #zwiazki
źródło: comment_1612286518pmB9TrjkxijVyhHJfuYuJ0.jpg
Pobierzźródło: comment_1612296916zPAh1dvehDgpv0TyiZvLs6.jpg
Pobierz@Rabke: Cóż za przenikliwość.
Kto by się tam przejmował Kają Godek, Bosakiem czy choćby panią magister Julią Przyłębską. Z dwóch autorów wniosku do TK jeden bezdzietny, ale drugi już dzieciaty.
Ale mądrzejsze o tym nie wspominać. Udało się dopasować przykłady pod tezę? Udało! Pora na CSa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Odpowiadam; Kaja Smrodek to ma tyle do powiedzenia co BoSSuk i Przyłębska, nic.
Sprawa poszła dzięki Karakanowi. Gdyby się nie zgodził sprawy by nie było.
Pozdrawiam.
@Rabke: Ale już dla pani Pawłowicz miejsce w twoim panteonie "obrońców płodów" się znalazło. Wcale nie dlatego, że pasowała do ukutej na szybko teorii. Z pewnością był lepszy powód. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
We wczesnym chrześcijaństwie podważanie niewolnictwa i głoszenie że ludzie są sobie równi (w tym niewolnicy) - za to była automatyczna ekskomunika.
Tu zastanawiam się, czy to kwestia kiepsko dobranych argumentów (w końcu Tradycja Kościoła jest pro-niewolnicza), czy raczej to przejaw głębokiej ironii...
@adamczo: widzę, że ten sam diler XD
Usankcjonowanie niewolnictwa
NOWY TESTAMENT
1 List św. Piotra, 2, 18
@bartolomis i co teraz, przyznasz się do błędu? Pewnie nawet nie odpiszesz.
A przypowieść o bogaczu i łazarzu znasz? W tym liście nie ma zdania będącego USANKCJONOWANIEM niewolnictwa, jest tylko konkretny przykład łazarzy ówczesnych czasów.
W starożytności a nawet w twojej ukochanej Europie zachodniej nie tak dawno temu właściciel mógł zabić swojego niewolnika i nikogo to nie obchodziło, także zdanie "winien być surowo ukarany" było ciężkim szokiem dla
I po co srasz, że nie miałem racji, jak nawet nie potrafisz merytorycznie odpowiedzieć? Jak nie wiesz co powiedzieć, to mądrzej jest zamilczeć.
Nie dość, że Biblia nie zabrania posiadania niewolników, to
odpowiedziałem merytorycznie, ale wolałeś uczepić się odpowiedzi na twoje ataki personalne, cóż taka dola narcyza ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Biblia nie zabrania też porywania samolotów ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ