Wpis z mikrobloga

Mam 60 000 zł do wydania na samochód. Do pracy dojeżdzam 20 km w jedną stronę, z czego ok. połowa po dużym mieście. Zależy mi na tym, żeby auto było jak najtańsze w utrzymaniu, zarówno pod względem napraw jak i spalania (bardzo zależy mi na lpg). Skonfigurowałem sobie taką #dacia jak na obrazku.

Czy w tej cenie kupię coś lepszego, ale używanego? Czy ktoś kto w ogóle nie zna się na motoryzacji, nie trafi na minę, które będzie kosztować kilka tysięcy rocznie?

#motoryzacja #samochody
derton778 - Mam 60 000 zł do wydania na samochód. Do pracy dojeżdzam 20 km w jedną st...

źródło: comment_1612267935f2i2j8xwpoCi4w4xX7X6n2.jpg

Pobierz
  • 187
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@derton778: Weź używaną, 5-letnią Astrę IV z fabrycznym LPG (silnik 1,4T 140KM).
Szukaj aut z polskiego salonu, takie będą miały często pełną historię w ASO. Zapłacisz ok. połowę mniej, a będziesz miał duże lepsze auto.
  • Odpowiedz
@derton778: przejedź się takim i oceń, jakbyś brał to zdecydowanie nie czarną bo to auto będzie wiecznie brudne
ewentualnie zerknij na np. skodę citigo albo vw upa, te silniczki 1.0 też zbierają świetne opinie tak jak ten tce którego masz w konfiguracji
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@derton778: ci co polecają tipo to chyba tylko na zdjęciach widzieli, wybierałem między tipo a dusterem i jeśli chodzi o nowe auto do 60k to wielkiego wyboru nie ma.
  • Odpowiedz
@derton778: dacia będzie najlepszym ekonomicznie wyborem. nowa generacja jest po prostu świetną opcją. Doładujesz wyposażenia w tym klimę auto, asystentów parkowania itp. tanio, serwis tani, części są od lat produkowane do jego bebechow. Jakbyś miał więcej to polecilbym Clio z gazem, które ma w dużej mierze ta sama mechanikę. Używane za 60 to już wybór jest ogromny. Jak znajdziesz samochód z książką, z polskiego salonu z niskim przebiegiem i do
  • Odpowiedz