Aktywne Wpisy
powsinogaszszlaja +197
TomSz +13
Z zarobkami 25k kupuje telefony używane 3 generacje wstecz co kilka lat i nigdy z żadnym telefonem się nic nie stało, żona z 15k też takie kupuje i raczej telefonów nie psuje... 14letni chrześniak nie jedynak z rodzicami zarabiającymi w sumie mniej niż moja żona właśnie dostał najnowszego #iphone Pro "bo wszyscy maja".
Dostaje powiadomienia na email za każym razem jak zmienia telefon bo mu lata temu zakładałem wszystkie konta
Dostaje powiadomienia na email za każym razem jak zmienia telefon bo mu lata temu zakładałem wszystkie konta
#rozsierdzon
#gielda
Czy jest jakakolwiek partia, która chce znieść ten haracz?
@Micros: Do końca kwietnia. Zaczynam zbierać już na podatek, tzn. opłatę za życie w tym wspaniałym kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Bupa_Diskupa: Jedyna, która o tym mówi składa się z katolickich antywolnosciowców
@Bupa_Diskupa: A dlaczego miałaby znosić? Zysk powinien być opodatkowany. W USA płacisz 37% jeśli sprzedasz akcje mniej niż w rok po nabyciu.
@rzep: A jak sprzedasz później?
@rzep: To niech chociaż tak zrobią. Żeby strata z giełdy się np. kompensowała z podatkiem z pracy. Żeby można było odliczyć darowizny i wpłaty na IKZE
@Kuklak: No ale przecież tak jest. Jak wypełniasz PITa to podliczane są wszystkie dochody i ew. odliczenia.
Komentarz usunięty przez autora
@Bupa_Diskupa: Rozumiem, nikt nie lubi płacić podatków, szczególnie na państwo z kartonu.
ALE podatki w Polsce za zyski z inwestycji nie są wysokie. A sytuacja, w której milioner może zarabiać na giełdzie i nie płacić grosza podatku a Pani Krysia na kasie z--------a za 2000zł i
@Cel87: ZIobro już włącza niszczarkę
Komentarz usunięty przez autora
@rzep: Przecież milioner nie będzie płacił podatku od zysków z giełdy. Wszystko ma zoptymalizowane.
Jaka jest kwota wolna od podatku
Polska jest krajem, gdzie ten podatek jest jednym z niższych.
@rzep: witamy pana komucha.
@fegwegw: Dokładnie, podatki to komunis!