Aktywne Wpisy

enzomatrix +3
Chcę kupić auto sprowadzone z zagranicy, sprzedawca namawia mnie na spisanie umowy na tzw. niemca, czy takie namawianie nie podchodzi pod jakiś paragraf?
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo

Arbuzlele +55

Podczas gdy gamestop to czysta gra przeciwko funduszom, blackberry ma solidne podstawy aby urosnąć kilkukrotnie dzięki technologii która posiada.
Większość kojarzy blackberry jako upadajaca spolke przez pryzmat telefonow, gdzie stracili rynek. W rzeczywistości blackberry nie zajmuje sie hardwarem i sprzedali prawa do sygnowania telefonow swoim logo.
Teraz blackberry to spolka typowo softwareowa. Kilka czynników które czynią z bb spolke z potencjałem do duzego wzrostu :
-QNX - os nr 1 w autach elektrycznych (61% rynku).
-Partnerstwo z amazon przy pracy nad platforma IVY.
-duza liczba patentów za które blackberry pobiera oplaty
-duza baza klientów i wzrastajace zapotrzebowanie na rozwiązania w dziedzinie bezpieczeństwa gdzie bb oferuje swoje usługi
To tylko kilka faktów czyniacych z bb dobra inwestycję na długi termin. Na krotko jest to również dobra inwestycja ponieważ jest to 3cia spolka z największym zainteresowaniem ze strony wallstreetbets. Akcji shortowanych nie jest tak duzo jak w przypadku gamestopu, więc tutaj powodem zainteresowania jest głównie wiara w przyszłość spółki.
Spadek kursu w czwartek i piątek wynika z limitów na zakup akcji/opcji blackberry na robinhood.
Cena wiec spadla nie dlatego że nie bylo zainteresowanych kupnem, co po prostu zainteresowani nie mogli tych akcji nabyć. Jest to więc okazja aby nabyć akcje taniej.
Motley fool napisal wczoraj ze blackberry ma potencjal do wzrostu 1000% w ciągu roku:
https://www.fool.ca/2021/01/30/2-tech-stocks-that-can-surge-1000-this-year/
https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/kxknrl/bb_dd_9_reasons_why_bb_is_from_former_bb_employee/?utm_medium=android_app&utm_source=share
Post mial byc dłuższy ale wszystkie informacje można znaleźć w internecie.
Osobiście w poniedziałek dokupuje więcej i trzymam na długi termin.
Post nie ma na celu odwrócenia uwagi od gme, a raczej jest tylko pokazaniem alternatywy dla osób które boja sie dużego ryzyka. Post nie powinien byc traktowany jako porada finansowa, a tylko opinia szaraczka z ulicy.
BUY AND HODL!
#bb #gme
#gielda
@niety: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
a od kogo wy te akcje po 300$+ kupujecie, od świętego mikołaja?
Ale pytanie jest zasadne - skad pochodzi float dla tych swiezakow co sie rzucili? I do kogo trafia hajs z transakcji?
Już tyle razy słyszałem, że BB wstaje z kolan. Tylko co po tak wstawaniu jak stóp już dawno nie mają.
Przespali wejście Apple, Android też im odjechał. I zostali dawno na lodzie. A markę kojarzy obecnie już niewiele osób i kolejne reaktywację nic nie zmieniały.