Wpis z mikrobloga

@Ciezarowka: zalecialo hipokryzja. Zreszta ciekawa sprawa bo pewnie w Polsce trafila glownie na hiszpanow stad takie p--------o i nie byla moze tak rozchwytywana jak jej kumple z kraju wsrod naszej spolecznosci.

@Kalinke01: ba trzeba dodac, ze oczekuja na odpowiedz w swoim jezyku od innego obcokrajowca. Czesto to widze w komentach na YT, ze wiekszosc gada po angielsku wspolnia a ci leca swoim jezykiem i zdziwienie
  • Odpowiedz
akurat Hiszpania jedyne co ma lepsze od Polski to klimat. Ten kraj naprawdę jest mega c-----y pod wieloma względami. C-----a gospodarka, c-----a mentalność, syf i chaos, pełno złodziei na ulicach. Byłem kilka razy i o ile na parę dni ten kraj jest spoko tak po kilkunastu miałem dość

@zalozylem_usunalem_powrocilem: też byłem przez jakiś czas i potwierdzam. Ten syf mnie zdziwił, bo kiedyś to się myślało, że na Zachodzie to nawet
  • Odpowiedz
@serek_heterogenizowany: mają w------e na wszystko poza zabawą. Wiesz, to jest spoko dopóki z nimi imprezujesz, ale ciągnie za sobą szereg negatywnych konsekwencji z lenistwem na czele. Bezrobocie wśród młodych jest tam tak wysokie, że oni po prostu nie wiedzą co to praca, ale mają socjal, więc jeszcze jako tako funkcjonują. Mam wrażenie, że gdyby ich od tego odciąć to tam byłaby katastrofa.

Ten kraj rozwija się dużo wolniej niż Polska
  • Odpowiedz
@zalozylem_usunalem_powrocilem: a co do poprzedniego komentarza, to właśnie klimat i geografia Hiszpanii jest super. Środek lata, wypoczywasz na plaży, a za godzinę możesz być na stoku narciarskim i zjeżdżać na nartach.

W Polsce grudniowa szarówka? Tam na południu ubierasz t-shirt i pomykasz w słoneczku i przy 15-20 stopniach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chcesz klimat bardziej zbliżony do polskiego, gdzie możesz zobaczyć śnieg (i to nie w
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@zalozylem_usunalem_powrocilem: @romek898: @skitarii: Przez pół roku robiłem risercz w Hiszpanii pod kątem pracy w finansach w dowolnym mieście, bo lubię ich klimat i mentalność, żadna oferta nie przebila moich obecnych zarobków czyli jakichś 1400eur xD A i raz proponowali mi staż, gdzie mam 7 lat doświadczenia w cv w identycznym temacie xD A za mieszkanie trzeba liczyć 600-800eur minimum. Jak młodzi ludzie żyją na takim c------m
  • Odpowiedz
@serek_heterogenizowany: a jeszcze co do stosunku do obcych: znacznie bardziej otwarci od Polaków w momencie pierwszego kontaktu, bo mają w naturze trzymanie się w grupie. U nich np całusy na powitanie/pożegnanie jest jak najbardziej normalne. Tylko że ta ich otwartość z naszej perspektywy jest dość fałszywa, bo wcale nie oznacza, że cię lubią. Polacy z mojej perspektywy są chłodni na początku, ale otwierają się z czasem. Oni są bardziej jak
  • Odpowiedz
Jak młodzi ludzie żyją na takim c------m rynku pracy to ja nie wiem, chyba tylko w IT idzie wyżyć.

@niggerinthebox: tak żyją, że prawie co drugi bezrobotny i żyje na koszt rodziców XD

Ten kraj upadnie dużo szybciej niż mityczna Szwecja, która jeszcze pewnie nas
  • Odpowiedz
@Ciezarowka: Jakiś Polak jak przeleciał i zostawił, stąd taka opinia. Jeśli jesteśmy krajem trzeciego świata, to jakim cudem przed pandemią Hiszpanów pracujących w Polsce przybywało?
Chyba, że ma na myśli odpały naszego rządu, to się zgodzę.
  • Odpowiedz