Wpis z mikrobloga

https://zdrowie.wprost.pl/dziecko/ciaza/10380149/ile-aborcji-wykonuje-sie-w-ciagu-roku-w-polsce.html
Wychodzi więc na to, że w 2019 zostało przeprowadzonych 1100 legalnych aborcji, a urodziło się 38000 dzieci (dane do sprawdzenia w GUS). Wynika, że współczynnik legalnych aborcji do urodzonych dzieci wynosi około 2%. Do czego zmierzam? Żeby sprawa była jasna uważam, że PiS źle zrobił tworząc tą ustawę, ale logicznie rzecz biorąc cała ta zmiana dotyczy naprawdę bardzo małej ilości przypadków, a kwik tego lewactwa jest wręcz niemożliwy. Wg mnie wszystko powinno być po staremu, bo to był jedyny sensowny kompromis, a jakiekolwiek przeciąganie go na prawo czy na lewo to arogancja jednej jak i drugiej strony.
#protest #strajkkobiet
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@atomowy_ludek: Urząd Skarbowy prześladujący podatników to też jest jakiś bardzo mały procent, znaczna większość ludzi nawet nie musi sama pitu składać. Rozumiem, że nie ma sensu zajmowanie się tym problemem? Bo kwik prawactwa co do systemu podatkowego w Polsce jest ogromny.
  • Odpowiedz
@atomowy_ludek: Myślenie skończonego debila nie rozumiejącego statystyki i tego co znaczą liczby. To, że dokonano 1100 aborcji nie znaczy, że sprawa dotyczy 1100 osób. Sprawa dotyczy wszystkich kobiet w ciąży, u których może zostać wykryta wada płodu, z których dopiero u 2% wykrywają tę wadę. Jak jesteś matematycznym i logicznym debilem to trzymaj swoją debilną mordę w kuble i się nie odzywaj. Albo zapisz się do Konfederacji bo ci debile
  • Odpowiedz
@ozomidaf: Ej napinaczu zluzuj, bo ja Ciebie nie obrażam. Napisałem jasno, że ustawa tak samo mi się nie podoba, ale uczestniczenie w tym chlewie (czytaj strajku) to śmiech na sali, bo zarówno ich postulaty są tak samo tępe jak i PiSu. Pozatym ty chyba czegoś nie rozumiesz, aborcji dokonało 1100 kobiet, a więc tylko te 1100 kobiet chciało dokonać aborcji bo reszta co urodziła dziecko nie zwracała uwagi na to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@atomowy_ludek: nie mają pojęcia o co chodzi w zakazie aborcji? Nie mierz wszystkich swoją miarą. Polacy są znani z poddaństwa dlatego nie ma protestów, nie to co tacy Francuzi, którzy potrafią zatrzymać cały kraj jak im rząd podskoczy. Taki powinien być suweren.
  • Odpowiedz