Wpis z mikrobloga

Zaczynam kuracje #tabex (to samo co desmoxan), zobaczymy jak mi pojdzie. Jestem od poczatku negatywnie nastawiony, bo nawyki, zawsze po jedzeniu - nikotynka, zawsze przy ogladaniu czegoś - nikotynka. Dochodziło do ilosci 30mg nikotyny dziennie, ostatnio o wiele mniej, z 10mg dziennie. Dla porownania jeden papieros to chyba około 1mg nikotyny ale zależy też od marki. Bede prowadzil cos w stylu bloga, jak ktos chce czytac to g---o to zapraszam, jednoczesnie mobilizuje innych do podjęcia takiego wyzwania ( ͡° ͜ʖ ͡°) #rzucampalenie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GothBoyy666: przeczytaj sobie allena carra, rzucanie palenia bez zmiany podejścia do palenia nie ma sensu przynajmniej w moim przypadku nie zadziałało nigdy na dłużej, zawsze jak rzucałem to podchodziłem do tego jak do jakiejś trudnej rzeczy albo jakbym sobie łaskę robił że nie będę palił xD teraz mnie to tylko śmieszy ale kiedyś było problemem, z dzisiejszej perspektywy ta książka była dobrym motorem, pierwszym przede wszystkim do pozytywnych zmian w
  • Odpowiedz
@qwertty321: wiesz co, wlasciwie to ja nie widze jakby powodu dla którego miałbym przestac palic, i mean nie dbam za bardzo o zdrowie o czym ty wiesz zresztą xD a przy e-paleniu to zdrowie i tak nie cierpi za bardzo, ale mysle ze dam rade, nie wydaje mi sie to trudne/
  • Odpowiedz
@GothBoyy666: tak ale nikotyna ma słabą relację cena/efekty działania bo te "przyjemne" efekty nikotyny to występują u uzależnionych w przeciwieństwie do większosci substancji psychoaktywnych, oszczędności finansowe są również oczywiste (nie tylko te z braku papierosów ale choćby mniejszej skłonności do niszczenia się zębów) no i aspekt braku smrodu w ubraniach czy na rękach (chyba że każdy przy kim chciałbyś ładnie pachnieć albo nie śmierdzieć pali to wtedy c--j) brak zażółkniętych
  • Odpowiedz
@qwertty321: na pewno lubisz jakis zapach, kto by nie chciał się zaciągnąc jabłkowym albo jakims ciasteczkowym dymem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ogólnie chce tez przed samym sobą pokazac ze nie bedzie jakas substancja mną rządzić, a potem pluc w morde tym co próbują rzucic latami
  • Odpowiedz