Wpis z mikrobloga

Jakiś czas poszukiwałem #hosting dla siebie oraz klientów. Przebrnąłem przez większość tych większych, największych i małych.
Ostatecznie padło na #hostmark
Jak się okazało słusznie, każdy WP który instaluję działa o niebo szybciej niż w przypadku konkurencji mimo, że oferowali bardzo podobne parametry.
Gdy pojawił się jakiś problem, support odpowiada zajebiście szybko co usprawnia całą pracę (kontakt czy tutaj na mirko czy przez ticket). W przypadku np. nazwy jeden ticket wisiał przez tydzień, a dziesiątki w---------h klientów wisiało mi na telefonie od 10 do 18.

Także mogę z całą pewnością polecić ten hosting i mirka @htsz_
Myślę, że dla chętnych rzuci jakiś kod rabatowy, dodatkowo uatrakcyjniając ofertę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@le1t00: Dzięki za opinię!

Pewnie że rzucimy kodem i jest on ogólnodostępny dla wszystkich.
Kod to WYKOP -50% na zakup hostingu na pierwszą płatność.

Daje to fajną zniżkę zamawiasz na 2lata a płacisz jak za rok do tego darmowa domena ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@le1t00: Podeślij do nas przez prywatną wiadomość nr zgłoszenia (z tytułu e-maila), które było rozpatrywane przez tak długi czas. Będziemy wdzięczni za tę informację. Otrzymanie tej informacji pozwoli nam się odnieść w treści Twojego niniejszego postu do kwestii zarzutu, jaki poruszasz.
  • Odpowiedz
@le1t00: Nie jest to dopuszczalne w naszych wewnętrznych zasadach, aby jakiekolwiek zgłoszenia, w których kwestia rozwiązania zależy od stronie nas, jako usługodawcy, a nie od wprowadzenia odpowiednich zmian w konfiguracji / kodzie strony itd przez klienta, były realizowane tak długo.

Dlatego jeszcze raz prosimy o podanie numeru zgłoszenia, które tak długo było realizowane.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KetMadero: tru, teraz to juz cos innego jest.

Ale styczność z różną maścią hostingow mam codziennie, wymieniałem tylko te nazwy ktore pamiętałem
  • Odpowiedz