Wpis z mikrobloga

@dqdq1: Generalnie nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, God of war mnie nudził, Uncharted z kolei był spoko, ale nie na tyle żeby przekonało mnie to do kupna konsoli. Także subiektywnie nie warte, ciężko powiedzieć żeby 2 gry, może i mega dopracowane były warte wydawania dodatkowych pieniędzy na to. Weź też pod uwagę, że nawet jeśli są najbardziej dopracowane, to zapewne na kompa są ich odpowiedniki prawie tak samo
  • Odpowiedz
@dqdq1: Jak nie ma, Tomb Rider chociażby, zamiast god of war, jakieś dark souls czy inne devil may cry. Może nie identyczne, ale już kolego nie przesadzaj jakie to nie wykozaczone te gry, bo troszkę mi to przypomina recenzję filmu na granicy z filmwebu: "Nie będzie przesadą, jeśli napiszę, że wiele kadrów to poezja pisana przy pomocy obiektywu kamery. "(film mocno średni) - Bez obrazy, tak mi się skojarzyło, ale
  • Odpowiedz
@Pivoo: Czyli twierdzisz ze dla wiekszosci ludzi nie jest to zaden problem podłaczanie odłaczanie i przenoszenie sprzetu i mozna to smiało porównac do wygody uzytkowania konsoli xd?
  • Odpowiedz
@moskal888: xd Przeciez to co piszesz to absurd. Jest dokładnie odwrotnie dzisiaj zakup konsoli przez ludzi którzy są lub byli kiedys PCMR jest bardzo opłacalny i atrakcyjny. Teoretycznie mozesz kupić peceta za 2 razy droizej który bedzie porównywalny moca do konsoli, ale tylko teoretycznie ,bo praktycznie z czasem pecet za 5 k bedzie niedomagał a konsola bedzie rosła w siłe/
  • Odpowiedz
@vonsaty: Chyba chciałeś powiedzieć plebs pecetowy. Nowa generacja to 4k czesto w 60 fps połaczenie którego moze doswiadczyć jakies w porywach 4% graczy PC
  • Odpowiedz
@Pivoo: Kłamiesz. Ile lat temu pojawiał sie juz argument o rzekomo najnizszych ustawieniach na konsolach przeniesionych z pc. W rzeczywsitości juz na starej generacji wiekszośc gier miała ustawienia srednio/wysokie z PC. Na nowej jest jeszcze lepiej najczęściej to beda ustawienie poziom nizej od maksymalnych (Forza H4) Poza tym mylisz sie co do tego rtx 2060 lub celowo wprowadzasz w bład. XSX to teoretycznie poziom RTX 2080 lub 2080 TI, a
  • Odpowiedz
XSX to teoretycznie poziom RTX 2080 lub 2080 TI

@revin: Ło panie, co za herezje xD. Nabierasz się na chwyty marketingowe. Naprawdę spodziewasz się że w cenie 2k pln dostaniesz sprzęt warty przynajmniej 4 razy tyle? Owszem, gry są optymalizowane pod konsole i chodzą dobrze, ale detale są znacznie mniejsze niż możliwe do osiągnięcia na PC i wystarczy obejrzeć filmiki Digital Foundry, albo Gamers Nexus gdzie robią porównania klatka po klatce
  • Odpowiedz
@Pivoo: Hahaha co za brednie. Po 1 nie chwyty marketingowe tylko fakty w postaci surowej mocy obliczeniowej i architektury. Po 2 to poczatek generacji. A wyciąganie wniosków z gier niebędacych pisanych z przeznaczeniem na daną platforme jest idiotyczne. Po 2 ogladam DF i gram zarówno na pc jak i na PS4 pro teraz równiez na XSX wiec mnie nie oszukasz. Gry na starej generacji w wiekszości jakosciowo to zawsze było
  • Odpowiedz
@revin: Konsola będzie rosła w siłę, co ty kolego gadasz, konsola se urośnie w siłę, przez 2 lata, a biorąc pod uwagę teraźniejsze bebechy, nawet jeśli po twojemu powiemy, że ma teraz moc 2080 ti, to już teraz masz kartę 3080, liczysz, że nie będą wykorzystywali mocy na PC, bo konsole?

A co do tego, że PC 2x droższy jest to prawda i tylko do gier tak jak już pisałem
  • Odpowiedz
@moskal888: No bedzie rosła w siłę to oczywiste sprawdz jak wyglądąły gry multiplatformowe z poczatków ps4 a tez końca. Najlepiej to widac na przykłądzie Asasyna.
  • Odpowiedz
@revin: Ale ostatnie lata traciła, także tak będzie rosła w siłę do czasu, a później będzie spadek, także twój argument jest mocno średni. A weź też pod uwagę wszelkiego rodzaju strzelanki/rtsy, które lepiej się sprawdzają na Pc. Także nie gadaj, że jest to wybór zero jedynkowy, zależy od potrzeb danej osoby, typu gier które lubi, dostępnego budżetu, chociaż jak podliczysz jakieś akcesoria, czy wymianę pada, to konsola też już nie
  • Odpowiedz
Hahaha co za brednie.

@revin: Sam bredzisz i sam się oszukujesz. Chciałbyś żeby było tak jak piszesz, ale tak nie jest. To że w jednej czy dwóch grach xbox series x ledwie dobija do wydajności 2070, nie zaczy wcale że w każdej grze będzie miał taką wydajność.

O tych grach na stare konsole to też p--------z. Gdyby taki RDR2 miał na konsoli ustawienia medium/wysokie z PC, to miałbyś 5 fpsów
  • Odpowiedz