Wpis z mikrobloga

Mireczki właśnie odpaliłem pierwszy raz Planescape Torment: Enhanced Edition. Widziałem, że ma bardzo dobre recenzje. Jako osoba, która gra tylko w najnowsze tytuły przeżyłem na początku lekki szok graficzny, ale bardzo lubię RPG, a to na pewno gra dla fabuły. Kazali mi zabić jakiegoś zombie i znaleźć klucz. Na razie nic nie ogarniam za bardzo ze sterowaniem, bo tyle tych opcji, ale mam nadzieję, że jakoś po czasie ogarnę. "A" włącza się atak a Shiftem biega. No nic wracam, bo czaszka coś gadała, że trzeba wyjść z trupiarni
#gry #rpg #torment #planescape #planescapetorment #staregry
JonasKahnwald - Mireczki właśnie odpaliłem pierwszy raz Planescape Torment: Enhanced ...

źródło: comment_1611635424qbNWdoIYeo9aRCgFwOZBRb.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nemeczekes tyranny bym nazwał dostatecznym. Walki w zasadzie identyczne za każdym razem. Paru pałkarzy, kilku liczników i czarodziej/klecha. Po kilku miałem już taktykę na wszystkich i zero zaskoczenia.

Ale tak to reklamowali że super wybory wow. Otóż wybory nie mają najmniejszego znaczenia, przynależność do frakcji niczego nie determinuje, nie ma opcji pośrodku. Iluzja wyboru i konsekwencji.

A najgorsze to że już się rozkrecasz, już zdobywasz potęgę, już myślisz, żeby obalić tego
  • Odpowiedz
@JonasKahnwald Ja zawsze miałem problem z tym klasykiem, że powinno się w niego grać postacią z dużą inteligencja bo inaczej "bardzo dużo traci się ze świata". Tak czytałem na różnych forach i mnie to zniechęcało.. I do dzisiaj Torment to czołowe miejsce mojej kupki wstydu, bo wszystkie inne cRPG znam doskonale. Ostatnio rozważałem kupno na switcha i ostateczna konfrontację.
  • Odpowiedz
@JonasKahnwald najlepsza lub druga na podium fabuła w grze. Lepiej nie czytaj co Ci tu Mirki będą pisać, bo spojlery będą latać. Ktoś wie czy poza grafika się coś zmieniło? Na necie wyczytałem że fabuły nie ruszali tzn nie dodawali nowych questów. Czyli tylko grafika?
  • Odpowiedz