Wpis z mikrobloga

Dziś przy okazji opublikowania przeze mnie filmu z przepisem na pulled pork pojawiło się kilka komentarzy związanych z długością jaką to danie musi spędzić w piekarniku i kwestiami ekonomicznymi z tym związanymi.

Postanowiłem, że nawet ciekawie będzie przygotować materiał o tym ile kosztuje pieczenie w piekarniku Pobawię się w pomiary, wezmę pod uwagę obecne ceny prądu i przedstawię Wam
- ile kosztuje rozgrzanie piekarnika do 200 stopni
- ile kosztuje przygotowanie mrożonej pizzy
- ile kosztuje nagrzewanie kamienia do pizzy i pieczenie #pizza w domu
- ile kosztuje pieczenie pulled pork przez 6 godzin w temperaturze 100 stopni

#kuchniamg78 #gotujzwykopem #pieniadze #finanse
Pobierz MG78 - Dziś przy okazji opublikowania przeze mnie filmu z przepisem na pulled pork po...
źródło: comment_16116008495H3fxmNrhGV15Onjjl0UVb.jpg
  • 72
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MG78: Dużo zależy od piekarnika i samego mięsa.
Koszt jednak będzie pomijalny w porównaniu do ceny produktów.
Liczenie kosztu prądu miałoby sens jakbyś codziennie coś takiego piekł.
@MG78: Ja mam, polecam takie cos.
Do pulled porka, rosołu czy tłustych mięs. 10 na 10. Wrzucasz. Wbijasz timer. Idziesz do pracy. 8h później. Cyk ciepły rosół. Super mięso. Golonki, ze kości wypadają. Cokolwiek sobie Pan życzy.

https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/wolnowary/wolnowar-mpm-mwo-01m-6-5l-inox?gclid=CjwKCAiA9bmABhBbEiwASb35V6SRx-6AKs22IhlUxzOAyHRuzpRiqFcRdWj5amX00xfMouEJvTx4HBoCsh8QAvD_BwE

@MG78 podejrzewam, że zakup wolnowaru zwróci się przy którymś gotowaniu z kolei.
Sam zawsze w wolnowarze robię, pierwsze 15 minut tylko podpiekam
@MG78 jak potrzebujesz zaplecza merytorycznego odnośnie pomiarów, odpowiedniego nazewnictwa/wzorów to coś mogę pomóc. Trochę w tym siedzę to mogę pomóc jakiegoś babola w materiale wyłapać żeby potem pół elektrody nie wisiało Ci w sekcji komentarzy
@MG78 dorzuć do "ceny" to że jest w 100% twoje wlasne, nie zamówione i kupione tylko ty sam zrobiłeś ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jak gotuje czasami w sous vide po kilka dni, przygotowuje solanki do mięsa itp to tez prąd idzie, czas mój przy tym, ale jednak efekt jest warty tego zachodu ( ͡º ͜ʖ͡º)