Wpis z mikrobloga

#kuchniamg78

Hej! Dziś zapraszam Was i proszę o wykopanie łatwego przepisu na pulled pork, czyli szarpaną wieprzowinę

Jest to zmodyfikowana wersja mojego przepisu, który pojawił się tu ponad 2 lata temu. Przepis bardzo prosty i każdy powinien sobie z nim poradzić :D

Mam nadzieję, że odcinek Wam się spodoba, a pulled pork wktórce zagości na waszym stole. Jeśli zrobicie szarpaną wieprzowinę to pochwalcie się zdjęciem na mirko i oznaczajcie mnie oraz tag #kuchniamg78

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
MG78

_____________________________________

#kuchniamg78 - mój tag do obserwowania lub czarnolistowania

Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania. Jeśli chcesz być dołączony do listy zaplusuj odpowiedni komentarz poniżej.
Jeśli Cię zawołałem, a nie chcesz być wołany zaplusuj inny komentarz.
MG78 - #kuchniamg78

Hej! Dziś zapraszam Was i proszę o wykopanie łatwego przepisu ...

źródło: comment_16115654743koKNCw8v3OdmukNvtcY7q.jpg

Pobierz
  • 137
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bonczur69: W jaki sposób przesadzam? Były jedno ujęcie z dobrze widocznym logo od 4:00 do 4:04 i ucięte przy przestawianiu od 4:20 do 4:21
  • Odpowiedz
@MG78: A ja polecam robić w rękawie do piekarnika, 90-100 stopni na 5 godzin.
2 dni wcześniej porządnie posolić, następnego dnia wyjąć i dobrze umyć a nastepnie osuszyć.
Dodać suchą marynatę i wstawić na noc do lodówki.
Wyjąć parę godzin przed pieczeniem żeby mięso miało temperaturę pokojową, do rękawa i niech się powolutku robi.

Nie trzeba dodawać żadnych płynów bo sos robi się naturalnie.
  • Odpowiedz
@MG78: a co w tym trudnego? Przyprawiasz mięso, wkładasz w rękaw albo przykrywasz naczyniem/folią i wrzucasz do piekarnika na noc na niską temperaturę. Najwyżej ostatnie pół godziny robisz bez przykrycia w 180 stopniach jak chcesz wersję lepszą.
Przepis trochę jakby ktoś chciał hackować robienie kanapki z serem xd
  • Odpowiedz