Wpis z mikrobloga

Siemanko panowie, nigdy nie wgrywałem custom ROMa na telefon Xiaomi, a jeśli mam być szczery to nie robiłem tego w ogóle od wielu wielu lat. Generalnie mam 2 pytania.
1) Słyszałem, że trzeba odblokować bootloader? Długo się czeka na akceptację?
2) Jaki najszybszy możliwy ROM polecacie na #redminote5 ? Liczy się tylko prędkość i żeby działało dzwonienie i SMSowanie bo to telefon służbowy i nie wytrzymam z tym mułem dłużej xD
#telefony #redmi #customrom #smartfon #xiaomi
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Długo się czeka na akceptację?

@s3ndr0: zależnie od stopnia zaufania konta, musisz pouzupełniać informacje w profilu itd, im więcej odblokowanych telefonów na danym koncie MIUI tym szybsza akceptacja. u Ciebie to pewnie 2 tygodnie zlecą.

2) Jaki najszybszy możliwy ROM polecacie na #redminote5 ?

@s3ndr0: imo tylko xiaomi.eu
  • Odpowiedz
  • 0
Mi 9se robiłem
1) tydzień czekałem być może szybciej ale tylko w weekend mam czas na takie rzeczy. Można też samemu odblokować
2) lienege
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@NagiMiecz: Ale xiaomi.eu to jest MIUI ciężkie, a ten RN5 to jest szrot 3GB RAM. Szukam leciutkiego ROMu najlepiej czystego androida albo jeszcze bardziej okrojonego xD
  • Odpowiedz
@s3ndr0: jedynie raz na parę dni mam Buga, że ekran robi się czarny na parę sekund. Osobiście nie przeszkadza. Ale mulenia nie zaobserwowałem. Może kwestia ilości aplikacji
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@s3ndr0: używam rn5 już 2 lata i działa prawie tak szybko jak na początku, w ogóle nie zamula, nie wiem co wy robicie z tymi telefonami
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@incar: No to mój telefon służbowy, więc nic tam nie ma innego niż SMS/tel i MS Teams. Widać że nie mieliście nigdy szybkiego telefonu po prostu skoro RN5 działa wam płynnie xD
  • Odpowiedz