Aktywne Wpisy
p0melo +17
#programowanie #pracait #it #pieniadze #programista15k #korposwiat
powiem wam, że żałuję że wybrałem IT. Dla mnie pracowanie w IT przez kolejne 10-20 lat widzę jako ślepy zaułek. Racja, że dałem się nabrać na wysokie zarobki w wieku dwudziestu kilku lat, ale co dalej? Zarabiam 15k, za 5 lat będę zarabiał pewnie 25k. I to byłoby na tyle. Ślepa uliczka. Brak perspektyw. Jeśli miałbym zarabiać 60k/msc to w innym biznesie, inwestując zarobiony hajs w
powiem wam, że żałuję że wybrałem IT. Dla mnie pracowanie w IT przez kolejne 10-20 lat widzę jako ślepy zaułek. Racja, że dałem się nabrać na wysokie zarobki w wieku dwudziestu kilku lat, ale co dalej? Zarabiam 15k, za 5 lat będę zarabiał pewnie 25k. I to byłoby na tyle. Ślepa uliczka. Brak perspektyw. Jeśli miałbym zarabiać 60k/msc to w innym biznesie, inwestując zarobiony hajs w
Lewusx +29
Chłop 10 lat trenował, a ponad 3 lata kuł dupsko dla kawałka kartonu którego 99% nie zrozumie.
Chłop codziennie musi robić iniekcje, ważyć jedzenie, zaczynać dzień od 30min cardio, pilnować kroków, snu i trenować 2,5h, 5x w tygodniu.
Chłop skraca sobie życie świadomie, stracił większość włosów, postarzał się 15 lat, a dalej będzie to robił.
Chłop nawet nie ma z tego pieniędzy, musi płacić za każde zawody, hotele, podróże, a i tak
Chłop codziennie musi robić iniekcje, ważyć jedzenie, zaczynać dzień od 30min cardio, pilnować kroków, snu i trenować 2,5h, 5x w tygodniu.
Chłop skraca sobie życie świadomie, stracił większość włosów, postarzał się 15 lat, a dalej będzie to robił.
Chłop nawet nie ma z tego pieniędzy, musi płacić za każde zawody, hotele, podróże, a i tak
Co poprawić w sylwetce?
- Klata 31.1% (71)
- Bary 7.9% (18)
- Nogi 13.6% (31)
- Brzuch 26.3% (60)
- Plecy 21.1% (48)
To nie jest horror, który polega na tym, że coś ci nagle wyskoczy na ekranie i się wystraszysz. Grozę gwarantuje atmosfera. Wizualnie wyśmienity film, kadry, światło, no strasznie mi się podobało. Jedną z głównych rół gra tutaj dzieciak w wieku 14lat i dał radę. Jest tutaj też laska z The Queen's Gambit. Najsłabiej zagrała tutaj matka ale na szczęście nie gra głównej roli.
Na minus scenariusz. Pierwsza połowa filmu świetna, potem już historia robi się nieco niedorzeczna, pewien wątek pociągnął bym dalej i szkoda mi, że było go tak mało.
Na RT wysokie oceny krytyków, niske od widzów: https://www.rottentomatoes.com/m/the_witch_2016
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=iQXmlf3Sefg&ab_channel=A24
#film #filmnawieczor