Aktywne Wpisy

Apu-Apustaja +3
niesamowite że wykop jest już tak martwy że o 3 w nocy liczba użytkowników online wynosi 5

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chcę zacząć bawić się z modelowaniem własnych packshotów, ewentualnie jakieś mockupy i moje pytanie brzmi:
W jakim programie najlepiej zacząć ową przygodę?
Brałem pod uwagę Blender i 3Ds Max.
Tego ostatniego troszkę liznąłem, ale jakie są wasze opinie?
Chcesz się bawić, wybierz Blender, zasady robienia wizualizacji / modelowania są uniwersalne.
Chcesz rozwijac sie zawodowo wybierz maxa, to jest standard w Polsce w archviz / produkt rendering i to sie nie zmieni na razie.
@AsymmetricGentleman: Moje „modelowanie” opierało się na sklejaniu modeli z GTA i robieniu własnych, spersonalizowanych.
@halucynke: Max to martwy program obecnie. Blender daje radę.
Do Packshotów jednak uważam, że najlepsza jest Cinema 4D
@einz: xD
@AsymmetricGentleman: Nie sugerujcie nowym martwego softu :<
https://www.pracuj.pl/praca/grafik%203d;kw
tych ofert jest tu garstka ale w kazdej przewija sie 3ds max a nie cinemka, no ale wiadomo, max martwy soft.
@einz:
Tak, pracuj.pl to dobre miejsce do obserwowania działań w branży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale ogólnie tak, w Archviz to Max, ale tylko tam.
Przepraszam, nie wiem gdzie sie szuka pracy dla grafikow 3d bo nigdy takowej nie szukalem. Ale tutaj tez wiekszosc ofert
W studiu postprodukcyjnym (coś jak Platige Image)
To zobacz jak przyjemnym jest UI Cinemmy. Kolorowo i masz listę wraz z logicznymi hierarchiami, a nie głupim stackiem.
https://cdn.lynda.com/course/86646/86646-637286123267626763-16x9.jpg
źródło: comment_1610463841zWVPnAPrD6hwuOwI7ON2AR.jpg
PobierzJuż w Katowicach możesz dostać 8k, o stolnicy nie wspomnę.
Zależy co chce robić, ja nigdy bym nie chciał wizek klepać. Jeśli kiedyś mnie życie dociśnie i trafię do wizek to uznam to jako klęskę ;)
Ilość tutoriali jest mało reprezentatywna. Do Blendera jest najwięcej i co z tego?
Cinema 4D też ma lepsze. Blenderowcy mówią, że jak się nauczy skrótów to śmiga się lepiej jak w Maxie ;)
@einz: btw zabawne bo kliknąłem dosłownie pierwsze ogłoszenie z tego
źródło: comment_1610464243KXCHRcDuPd8d3zOvnVa3BI.jpg
Pobierz