Wpis z mikrobloga

@Tywin_Lannister: Przedsiębiorcy w Polsce to święte krowy, to jest smutne, w większości bardziej cywilizowanych krajów te Janusze gdyby robiły to, co robią w Polsce, to zostaliby wzięci na ręce tłumu i wrzuceni do śmietników.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 75
@Tywin_Lannister: Kisnę za każdym wysrywem, który myśli że to z obrazka i taki dopisek to wszyscy prywaciarze uprawiają na dzieńdobry. Polecam założyć własny biznes, zatrudnić ludzi i płacić im i odprowadzać uczciwie podatki przez dwa lata. Bez tego takie wpisy to zwykłe p---------o i heheszki.
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: szkoda ze to dalej jest kolejny wpis polityczny. Nie ma tu informacji tylko emocjonalna propaganda. Jest mowa o skowycie Januszy i o leasingu na bete. A nie ma żadnych konkretów. A ja bym chętnie poczytal o tej sytuacji coś mądrego.
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: nie każdy ma porsche, i nie każdy jest Januszem, bardzo dużo malych przedsiębiorstw bankrutuje. Jedynie do kogo można się przyczepić to duże korporacje takie jak amazon, które zarobiły na epidemii ale nie dają podwyżek i źle traktują pracowników.
  • Odpowiedz
@kremowka2137: wykop to ku temu kiepskie środowisko. Mało kto pisze tu cokolwiek w pełni na serio i na poziomie. Prowokowanie emocji jest zbyt kuszące.

Aczkolwiek akceptuję krytykę. Jak postanowię napisać coś na poważnie to cię zawołam ʕʔ

@zsokiemowocowym: Żal mi małych i uczciwych. To nie o nich wpis. Zgadzam się z tobą odnośnie dużych korporacji.
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: dziekuje! A znasz może jakieś strony gdzie można poczytać artykuły na poziomie o polskiej gospodarce? Mam wrażenie że internet jest opanowany przez partyjnych wojowników i finansowych prepersow którzy ciągle wróżą ze wszystko już zaraz jebnie.
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: zobaczyłem ten obrazek i przypomniał mi się januszex w którym pracowałem jako młodzieniec. Robiliśmy takie metalowe ogrodzenia, koleś pod koniec miesiąca podjeżdżał swoją furą i ogłaszał że za nadgodziny nie zapłaci bo nie ma, ale następnym razem to się odkujemy i tak co miesiąc. Najlepsze było to że wszyscy widzieli że ma hajs, a skąd zapytacie, ano stąd że kupował mieszkania pod wynajem i brał chłopaków żeby przy remontach
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: to gdzie są sądy i ta cała praworządność, o która tak się walczy? Od 89 roku kto kombinuje i ma hasj ma w dupę społeczeństwo, czy to polityk, czy przedsiębiorca tzw. W miarę normalnym kraju na wyrok nie powinno się czekać z kilka lat.
  • Odpowiedz