Aktywne Wpisy

analboss +731
nati289 +5
Byłam na 5 randkach z #tinder przez ostatnie 2 miesiące, 26 lat, myślę, że jestem całkiem atrakcyjna, takie 7/10, szukam faceta zaradnego, opiekuńczego, dbającego o siebie i przede wszystkim takiego, który na pierwszym miejscu stawia kobietę i jej potrzeby.
Niestety, rynek matrymonialny w tym kraju to jest porazka. Dorosłe chłopy mieszkają z rodzicami i szukają "drugiej mamusi" - posprzątaj, ugotuj, upierz. Zero inicjatywy od siebie, żeby zabrać na wyjazd, tylko
Niestety, rynek matrymonialny w tym kraju to jest porazka. Dorosłe chłopy mieszkają z rodzicami i szukają "drugiej mamusi" - posprzątaj, ugotuj, upierz. Zero inicjatywy od siebie, żeby zabrać na wyjazd, tylko

Mam tabele użytkownicy z kolumnami id, imię, nazwisko
Kurła Mirki, napisałem sekwencję i triggera, które zwiększają mi kolumnę id w tabeli o 1 przed insertem.
I w insercie nie podaję id, bo to ogarnia trigger.
Chciałem napisać funkcję dodającą użytkownika. Ale przy tworzeniu funkcji musze podać to id.. jak to "obejść"?
CREATE OR REPLACE FUNCTION dodajuzytkownika(imie VARCHAR2, nazwisko VARCHAR2)
RETURN VARCHAR2
IS
GENERATED ALWAYS AS IDENTITY (START WITH 1 INCREMENT BY 1) NOT NULL@trapist_e: Spróbuj:
INSERT INTO uzytkownicy (nazwakolumnyzimieniem, nazwakolumnyznazwiskiem) VALUES (imie, nazwisko);
Komentarz usunięty przez autora
select dodaj_uzytkownika('imię','nazwisko') from dual; ?
mam taką funkcję:
CREATE OR REPLACE FUNCTION dodajuzytkownika(id NUMBER, imie VARCHAR2, nazwisko VARCHAR2, idwypozyczenia INT, id
RETURN VARCHAR2
IS
PRAGMA AUTONOMOUSTRANSACTION;
BEGIN
INSERT INTO uzytkownicy (imie, nazwisko, idsamochodu, stankonta) VALUES (imie, nazwisko,
bo przy próbie ich utworzenia, żadna "siebie nie widzi" i nie potrafią się utworzyć przez to...