Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +85
Przed Wami kolejne #rozdajo, ponownie z motywem sportowym (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง
Mamy dla Was wartościową nagrodę w postaci odżywki białkowej WPC o smaku kawowym z limitowanej edycji Kevin Levrone (proszek, 2 kg). Wartość rynkowa nagrody to co najmniej 169 zł!
Białko możecie sami spożyć, dać komuś na prezent lub sprzedać z zyskiem! Data przydatności to
Mamy dla Was wartościową nagrodę w postaci odżywki białkowej WPC o smaku kawowym z limitowanej edycji Kevin Levrone (proszek, 2 kg). Wartość rynkowa nagrody to co najmniej 169 zł!
Białko możecie sami spożyć, dać komuś na prezent lub sprzedać z zyskiem! Data przydatności to
źródło: rozdajo jesienne
Pobierz
Metylo +352
Ale tak szczerze, to, że fliper kupuje kawalerkę od innego flipera a potem jeszcze sprzeda to pośrednik ze swoją marża pokazuje jak ten rynek jest patologiczny. Gdzie są podatki i regulacje które zatrzymają ten cyrk. Mieszkanie to nie jest instrument finansowy
#nieruchomosci
Zdjęcie niepowiązane
#nieruchomosci
Zdjęcie niepowiązane
źródło: temp_file1923136586630252510
Pobierz

Mam tabele użytkownicy z kolumnami id, imię, nazwisko
Kurła Mirki, napisałem sekwencję i triggera, które zwiększają mi kolumnę id w tabeli o 1 przed insertem.
I w insercie nie podaję id, bo to ogarnia trigger.
Chciałem napisać funkcję dodającą użytkownika. Ale przy tworzeniu funkcji musze podać to id.. jak to "obejść"?
CREATE TABLE wypozyczenia
(
id INT NOT NULL,
idsamochodu INT NOT NULL,
id
id_samochoduaniid_wypozyczeniaCzy lepiej po prostu, żeby w tabeli wypożyczenia zawołać id użytkownika?
poza tym, dany użytkownik mógłby przecież wypożyczyć jednocześnie więcej niż jedno auto :)
pewnie również istnieją inne sposoby, poza triggerami
generalnie, polecam Ci poszukać w necie podobnych projektów (taka wypożyczalnia samochodowa prawie niczym się w działaniu nie różni od np. biblioteki ) i popatrzeć jak to jest tam rozwiązane
Komentarz usunięty przez autora
SQL command not properly ended
create or replace TRIGGER aktwyp
BEFORE INSERT ON "WYPOZYCZENIA"
Chociaż wiem, że czas to pieniądz... i musiałbyś go znaleźć