Wpis z mikrobloga

@aegypius: @santamarta: Ja moją babcię nauczyłem obsługi komputera gdy miała 80 lat. Radziła sobie z mailami i Skype, oglądała filmy na YT, szukała w Google i układała pasjansa. Teraz ma 91 i trudniej ją nauczyć gdy ma nową komórkę, ale to i tak niezły wynik ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@santamarta: A moja babcia ostatnio mnie zagięła. Zapytała o coś o czym nie miałam pojęcia, więc powiedziałam, że wygugluję i jej powiem. Babcia wyciągnęła telefon i wyguglowała szybciej niż ja... :< Uczeń przerósł mistrza.
  • Odpowiedz
telewizory bez smartów

@aegypius: praktycznie nie do kupienia. Ew jakieś nonamy z kraju trzeciego świata, ale ciężko. Niedawno kupowałem tv i myślałem, że unikne smart i nie ma szans. Ale taki OS LG jest spoko, nienachalny że swoją smartowością. Dużo opcji, ale byle telewizor z telegazeta potrafi przerastać dziadków, więc na niektórych nie ma rady, a na pozostałych całkiem spoko.
  • Odpowiedz
problem leży tylko i wyłącznie w tym, że ludzie szukanie w google uważają za "znanie się na komputerach" xD

@dprtd: ja bym poszedl w inna strone - problem lezy w tym, ze ludzie (starzy) sa nauczeni braku odpowiedzialnosci za cokolwiek XD w wielu przypadkach wystarczylo by np tylko przeczytac co sie pojawia, to np. u mojej mamy jezeli pojawi sie jakakolwiek informacja to najpierw klika w losowy przycisk, potem zdziwiona
  • Odpowiedz
@agdybytak: najbardziej lubie jak dziadkowi się kończy umowa I mówi "weź mi tam wybierz najlepszy telefon za złotówkę" I kiedy próbuje go uświadomić że wszystkie są gówniane i nie będą dobrze chodzić za te pieniądze, to mi odpowiada "to sprawdź mi w internecie, tylko ma być najlepszy, cena nie gra roli... Ale więcej jak 500 za telefon nie zapłacę"

xD
  • Odpowiedz
@santamarta: U mnie w pracy lepiej techniczne rzeczy ogarniam niz informatycy często, więc poszła fama i koleżanki (oczywiście same kobiety sępy) wyszły z założenia, ze ja będę jeździł im do domu i robił za darmo, BO INFORMATYK TO DROGI. Powiedziałem, ze ja tez biorę tyle co informatyk a jak problem ma zająć kilka godzin to w ogóle nie robię
  • Odpowiedz
@agdybytak: stary do mnie w ten weekend tygodniu:

muszę kupić kamerkę cofania...
nie wiesz jakie wejścia ma ten mój ekran w aucie...
itp xD

z uwagi na studiowanie infy jestem specjalista od montowania kamerek cofania w samochodach
  • Odpowiedz
"jak Ty jesteś taki informatyk dobry to powiedz mi, czemu mi transmisja mszy na facebooku na telewizorze się zacina a na telefonie nie? Hę?" autentyk sprzed kilku dni XD

@agdybytak: Banał kolego, polecam nadrobić podstawy w IT - tak zwane nieświęcone bity.
  • Odpowiedz
@santamarta: To jest nic gdy znasz się trochę bardziej na autach, akurat siedze z zajawki w obydwóch dziedzinach i jajebe, mój starszy w jednej chwili potrafi mi wcisnąć swój telefon bo „znowu wszystko znikło a Ja przecież w kieszeni go miałem” a za chwile się pyta czy te Suzuki DŻIMI to dobre auta bo by se do lasu kupił xD Mimo że dobrze wie że siedzę głównie w VAGu
  • Odpowiedz